kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atila Kaya, 1980'den sonra sol görüşlü Mithat Koçulu'yu öldürdüğü iddiasıyla yargılanmıştı.

Cinayetle suçlandı idamla yargılandı şimdi vekil adayı

Sadık GÜLEÇ / HABER MERKEZİ
İstanbul'dan milletvekili adayı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya adam öldürmekten yargılandığı davada idama çarptırılmıştı. Meclis yolundaki Kaya şimdi "Bazı suçlar idamla cezalandırılmalı" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cinayetle suçlandı idamla yargılandı şimdi vekil adayı
İdam cezasının tekrar uygulanmasını isteyen MHP'nin İstanbul 3'üncü bölgeden aday olan Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya'nın geçmişte işlediği bir cinayetten dolayı idam cezası aldığı ortaya çıktı. Daha önce Ülkü Ocakları başkanlığı da yapan Atila Kaya, 19 Haziran 1980 tarihinde ülkücü arkadaşı Mustafa Yenişeker ile birlikte Mithat Koçulu'yu öldürdükleri iddiasıyla Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılandı. 24 Haziran 1985 tarihinde idam cezasına çarptırılan Kaya'nın itirazı üzerine karar Askeri Yargıtay 2'inci Dairesi tarafından bozuldu. Mahkemenin direnmesi üzerine Yargıtay ikinci defa kararı bozunca ceza müebbet hapise çevrildi. Kaya 1991'de 3713 sayılı af yasasıyla serbest kaldı. 22 Temmuz seçimleri için İstanbul'dan milletvekili adayı olan Atila Kaya, bu suçtan yargılandığını kabul ederek şunları söyledi: "Geçmişte eski bir olaydan dolayı 12 Eylül mahkemelerinde yargılandık. Ama daha sonra memnu hakların iadesi hakkını alarak politikaya atıldım. Yüksek Seçim Kurulu adaylığımı onayladı. Bir taraftan 12 Eylül rejimini eleştirip bir yandan 12 Eylül döneminin mahkemelerini, alınan kararları meşru göstermek olmaz. 12 Eylül'de pek çok masum insan mahkum oldu."

'BAZI SUÇLAR İÇİN, EVET'
Atila Kaya, kendisinin haksız yere yargılandığını iddia ederek idam cezası aldığı cinayet suçunu kabul etmediğini söyledi. Atila Kaya, idam cezasının artık yürürlükten kaldırıldığını söyleyerek, "Bugün mevzuatımızda böyle bir suç yok. İdam ilişkin tartışmalar da geçmişe dönük olarak yapılıyor" diye konuştu. Atilla Kaya idam cezasına karşı olup olmadığına ilişkin soruyu ise "İdam cezası bazı suçlar için olmalı. Bazı suçlar için evet. Yalnızca Abdullah Öcalan meselesi değil. Toplum vicdanını yaralayan bölücülük gibi konularda getirilmeli tabi" diye yanıtladı.
Haberin fotoğrafları