kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Arınç: Israrım yok

ANKARA
Arınç, "5 yıl dolu dolu Meclis Başkanlığı yaptım" diyerek yeni dönemde başkan olmak için ısrarlı olmayacağını söyledi ancak adaylık konusunda kapıyı açık bıraktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Arınç: Israrım yok
TBMM Başkanı Bülent Arınç, "5 yıl boyunca dolu dolu bir Meclis Başkanlığı yaptım" diyerek, yeni dönemde başkanlık için ısrarlı olmayacağını söyledi ancak adaylık için, Yeni Meclis'te oluşacak tabloyu görmemiz gerekiyor. Bu sözlerim cumhurbaşkanlığı adaylığım için de geçerli" diyerek kapıyı açık bıraktı. Manisa'da AA'ya ve NTV'ye açıklama yapan Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanını halkın seçmesinin öngören anayasa değişikliği için referandum yolunu açmasını 'doğru bir karar' olarak değerlendirdi ve "Kendi içinde tutarlı bir karar olduğunu düşünüyorum. Biraz şaşırdım ama doğru buluyorum kararı" dedi. Bu kararın ardından yeni Cumhurbaşkanının Aralık ayında halk tarafından seçilebileceğini, TBMM'nin de Cumhurbaşkanı seçme kararı alabileceğini belirten Arınç, "O zaman Meclis 367 toplantı yeter sayısıyla 30 gün içinde 4 turda cumhurbaşkanını seçebilir" dedi. Arınç, Cumhurbaşkanı Sezer'in seçimlerden sonra istifa etmesi halinde ise, Meclis'in 30 gün içinde yeni cumhurbaşkanını seçmek zorunda olduğunu, aksi halde genel seçimlerin yenileneceğini belirtti.

ERBAKAN'IN TARZI
Saadet Partisi ve Necmettin Erbakan'ın eleştirilerine üzüldüğünü belirtip "Bu sözler Erbakan'ın tarzıdır" diyen Arınç şöyle devam etti: "Hocamızın bize karşı tavrı hem döver hem sever tavrıdır. Siyaset anlayışını bildiğim için garipsemiyorum. Bundan dolayı sevinmeyiz, bundan dolayı üzülmeyiz. Ama bugün biz AK Parti'de siyaset yapıyoruz. Mesele gömlek çıkarmak, gömlek giymek meselesi değildir. Düşündük, taşındık Türkiye için böyle bir siyaset anlayışının daha uygun olduğuna karar verdik." Arınç, Doğu ve Güneydoğu'dan 20 bağımsızın Meclis'e girebileceğini de söyledi.