kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fatih Özkan: Başarı ter kokar

Yeni Haber
Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav (OKS) Türkiye birincisi olan Fatih Özkan, ''Başarı ter kokar, benim başarımda da aktif çalışmanın katkısı büyük'' dedi.

İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan, Yenibosna'daki İhlas Koleji'nde, ailesi ve öğretmenleriyle birlikte basın toplantısı yaptı. Sınavda birinci olduğunu televizyonlardan öğrendiğini belirten Özkan, bu dereceyi sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Ailesinin ve okulunun kendisine çok iyi bir ortam hazırladığını anlatan Özkan, şöyle konuştu:

''Başarı ter kokar, benim başarımda da aktif çalışmamın katkısı çok büyük. Sınava hazırlanmak sadece test çözmekle, ders çalışmakla olmuyor. İnsanın ruhsal bakımdan hazırlanması da önemlidir. Sınavda pek heyecan yapmamaya çalıştım. Kendimi motive ettim. Derslere çalıştığım zamanlarda ise zaman zaman sıkıldığım oldu. O zamanlar da ailem yardımıma koştu. Hedefimi onlarla belirledim. Ailemle sohbet ettim, her konuda bana destek oldular. Özellikle annemin moral desteği de çok yararlı oldu.''Fatih Özkan, gideceği okulun tercihini henüz yapmadığını belirterek, ailesi ve öğretmenleriyle yapacağı değerlendirmenin ardından bu konuda karar vereceğini sözlerine ekledi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ise Fatih Özkan'ın OKS birincisi olduğunu Milli Eğitim Bakanı'nın ağzından televizyonda duyduklarını ifade ederek, anlatılmayacak bir sevinç yaşadıklarını belirtti. Koç, Fatih Özkan'ın eğitimine ilkokul 1'den itibaren kendi kurumlarında başladığını ifade ederek, başarılı bir grafik çizmesinin ardından, 4. sınıftan itibaren burslu okuttuklarını söyledi. Fatih Özkan'ın disiplinli, terbiyeli bir öğrenci olduğunu ifade eden Koç, eğitimine katkıda bulunan İhlas Koleji öğretmenlerine teşekkür ettiğini kaydetti.

Fatih Özkan'ın babası Kimya Mühendisi Abdullah Özkan ise, küçük yaşlardan beri zekasına dikkat çekerek, şunları söyledi:''Fatih, 2 yaşında okumayı öğrendi. Hiçbirimiz yönlendirmedik. Hiçbirimiz çalıştırmadık. Bir baktık ki televizyonun karşısında reklamlardan okumayı öğrenmiş. Daha sonraki hayatında da bu zekiliğine, sistemli ve düzenli bir çalışmayı ekleyince başarıya ulaşmış oldu. Çocuğumuzun başarısı bizim de gurur kaynağımız oldu. Biz aile olarak sürekli kendisine inandığımızı, güvendiğimizi söyledik.''

Anne Nilgün Özkan ise bir okulda öğretmen olduğunu belirterek, oğluna okulunun ve dershanesinin yanı sıra kendisinin de önerilerde bulunarak katkı sağladığını kaydetti. Azminin ve sistemli oluşunun Fatih'i başarıya götürdüğünü vurgulayan Nilgün Özkan, ''Tüm bunlarla birlikte Fatih'imiz, bizim ve öğretmenlerinin de sözünden çıkmayarak yola devam etti. Kendi azmiyle de birinci oldu. Hepimizi gururlandırdı'' dedi.Fatih Özkan'ın öğretmeni Fatma Dolar da, ''Fatih'in 2 yaşında okumaya başladığını ailesi ilk başlarda bana söylemedi. Ben de aniden okuduğunu fark edince çok şaşırdım. Hemen ailesini aradım. Onlar da reklamlardan öğrendiğini söylediler ve o gün ailesine Fatih'in çok başarılı, ileride kendinden bahsettirecek bir öğrenci olacağını söyledim. Çünkü, daha o yaşlarda hal ve hareketleriyle de bunu gösteriyordu'' diye konuştu.

FATMA KARAKOÇ: BOL BOL KİTAP OKUYUN

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Türkiye ikincisi olan Fatma Karakoç, başarısını ilkokul birinci sınıftan bugüne kadar sistemli ve düzenli ders çalışmaya bağladı.

OKS'de derece yapan Isparta Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu öğrencisi Karakoç, başarılı olmak için ilkokula başladığı günden beri düzenli ve sistemli şekilde ders çalıştığını kaydetti.

Hafta sonları da ders çalıştığını anlatan Karakoç, piknik ve gezilere katılarak sosyal etkinliklerden de kopmadığını ifade etti.

Ders çalıştığı zamanlarda annesinin ve babasının televizyonun sesini kıstığını söyledi. Son bir yıldır bilgisayarla hiç oynamadığını belirten Karakoç, böyle bir başarıyı beklediğini vurguladı. OKS'de yoruma dayalı sorular çıktığı için sürekli kitap okuduğuna da değindi. Anne ve babasından sürekli destek gördüğünü dile getirdi.

Karakoç, bilgisayar mühendisi ya da yönetici olmak istediğini bildirdi. Hangi liseye gitmek istiyorsun soruna Karakoç'un cevabı, "Gelecek teklifleri değerlendireceğim." şeklinde oldu. Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Karakoç, herkesin bol bol kitap okuması gerektiğini söyledi. OKS'nin kitap okuyarak kazanılabileceğine bildirdi.

Sınav sonucunu İstanbul'da okul gezisi sırasında öğrenen OKS ikincisi, sevincini anne ve babasına sarılarak paylaştığını ve gözyaşlarını tutamadığını ifade etti.

Babası Ali Karakoç, kızının eğitimine Isparta'daki Özel Altınbaşak Kurumları'nda devam etmesini istedi. Anne Elif Karakoç ise kızlarının başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

ZEYNEP ÖLMEZ: EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIM

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Manisa Doruk Koleji öğrencisi Zeynep Ölmez (14), emeğinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Zeynep Ölmez, Manisa Hasan Türek Lisesi Kimya Öğretmeni babası Halil Ölmez, Murat Germen İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olan annesi Zekiye Ölmez ve Manisa Özel Doruk Koleji'nde öğretmenleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Düzenli ve disiplinli bir şekilde çalıştığını kaydeden Zeynep Ölmez, OKS'de Türkçe-Matematik puan türünde 495 puan aldığını öğrendiğini söyledi.

Başarısında ailesi, okulu ve gittiği dershanenin payı bulunduğunu kaydeden Zeynep Ölmez, ''Ancak en büyük pay, bana ait. Kendimi çok sıkmadan, derslere önem vererek bir çalışma programı izledim. Bu yüzden de başarılı olduğuma inanıyorum. Babamın dizüstü bilgisayar, dershanenin de yurt dışı gezisine gönderme sözlerini yerine getirmelerini bekliyorum. Meslek olarak daha bir karar vermedim, ancak eczacılığı çok seviyorum'' diye konuştu.

Baba Halil Ölmez, OKS'de iptal edilen sorunun Zeynep'te doğru olduğunu ifade ederek, ''Eğer o soru iptal edilmemiş olsaydı şu an aşağı yukarı birinci olabilirdi, ama buna rağmen çok başarılı buluyorum. Emeğimizin karşılığını aldığı için kızımı kutluyorum. Elbette biz de ona verdiğimiz diz üstü bilgisayar hediyesi sözünü tutacağız'' dedi.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Zeynep Ölmez ile annesi Zekiye ve babası Halil Ölmez, Doruk Koleji Müdürü Vedat Talan ve kolejin yönetim kurulu üyesi Yaşar Coşkun'u makamında kabul etti. Özdemir, Zeynep Ölmez'e çeşitli hediyeler verdi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de başarılı öğrenciyi ailesi ve öğretmenleriyle birlikte makamında kabul etti.

Vali Öztürk, Manisa'ya, OKS'de Türkiye üçüncülüğü kazandıran Zeynep Ölmez'i bu başarısından dolayı kutladığını ifade etti.