kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Operasyona tüm Iraklılar çok sert karşılık verir"

Yeni Haber
Irak Hükümet Sözcüsü Ali Dabbağ, sınırötesi operasyon yapılması halinde Türkiye'nin bütün Iraklılar tarafından çok sert karşılık alacağını bildirdi. ..
Ali Dabbağ, Türkiye'nin sınırötesi operasyonu konusunda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Kürt bölgesine yönelik her türlü operasyonunun bütün Iraklılar tarafından çok sert bir karşılık alacağını belirtti. Dabbağ, Irak'ın egemen bir ülke olduğunu da ifade etti.

Peyamner Haber Ajansı'na konuşan Dabbağ, Türkiye'nin, kendi iç sorunlarına yönelik kendi sınırları dışında çözüm aramaması gerektiğini belirterek, Irak'ın, başka ülkelerin kendi sorunlarını çözdüğü bir bölge olmayacağının altını çizdi.

Dabbağ, Irak'ta şu anki güvenlik durumunun özellikle bölge ülkeleri tarafından gözardı edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi: "Irak'a yönelik herhangi bir askeri operasyon ülkedeki durumu daha da istikrarsızlaştıracak. Bu yüzden Türk yetkililerden Irak'a operasyon düzenlemesi planından uzak durmalarını istiyoruz. Aksi takdirde Türkiye bütün Iraklılar tarafından çok sert bir karşılık alır."

Kuzey Irak'a gelen hükümet sözcüsü Ali Dabbağ, Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.