kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sorun Türk olmam'

Gökçen KESKİN / DIŞ HABERLER
Ligde üçüncü sıradaki Lokomotiv Plovdiv'i almak isteyen Nazifoğlu'na karşı bazı taraftarlar stadı bastı, ırkçı sloganlar yazdı. İmza aşamasındaki satış için Türk işadamı, 'Taraftarlarla toplantılar yapıyorum. İkna edeceğim' diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Sorun Türk olmam'
Bulgaristan'da genel ve AP seçimlerinde ırkçı ATAKA Partisi'nin Türk adaylara karşı başlattığı ırkçı kampanya yeşil sahaya sıçradı... Öfkenin sebebi, birinci liginin 3'üncü takımı Lokomotiv Plovdiv'i Türk işadamı Levent Nafizoğlu'nun alacak olması... Kulübün bir Türk'e satılacağını duyunca ırkçı taraftarlar ayaklandı. Filibe'deki takım stadyumunu basarak tribünlere "Türk fesi giymeyeceğiz", "Filibe Türk kenti değil, Türkiye'ye dönün" sloganları astı.

İKİ YILDIR ORADA
Gelişmeler üzerine işadamı Nafizoğlu'na dün telefonla ulaştık. "Tek amacım Türk-Bulgar dostluğuna hizmet etmek. Bu satış iki ülke arasında yeni bir dönem açabilir" diyen işadamı, 2 yıldır Bulgaristan'da yaşıyor ve iş yapıyor. Galatasaray'da amatör takımda oynadıktan sonra 7 yıl yöneticilik yapmış. Bu nedenle futbola öteden beri yakın bir isim. Lokomotiv Plovdiv'in satılması gündeme gelince futbol aşkı yine kabarmış, oyuncu ve yönetici olarak yaptığı spora bu kez de "patron" olarak girmeye karar vermiş.

'YÜZDE 90 İKNA ETTİM'
"Bu takım hedeflerime uygun. Türkiye'deki Trabzonspor gibi. Şampiyon olabilir" diyor. Satışın şu anda imza aşamasında olduğunu belirten Nafizoğlu, "Önümüzdeki hafta inşallah bizim olacak" diyor. Taraftarın tepkisine de "Aslında beni seviyorlar. Ancak Türk pasaportu taşıyanlara bir düşmanlık var burada. Bunu aşmak için taraftarlarla toplantılar düzenliyorum. Şu anda yüzde 90'ından fazlasını ikna ettik..." diyor. Tribünlere yansıyan ırkçı hakaretleri yapan aşırı milliyetçileri "Filibe'nin dazlakları" olarak niteleyen Nafizoğlu, taraftarların rakiplerine hakaret için "Sarı Türk" diye bağırdıklarını anlattı. Lokomotiv'in Kulüp Başkanı Atanas Uznov ise Türklere yönelik ırkçı hakaretleri kimlerin yazığını saptayamadık. Ancak bu kendi evini yakıp sonra tamir etmeye benziyor" diyerek tepki gösterdi.