kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağ oranlarına da sınırlama

* Kırmızı et dönerindeki yağ oranı yüzde 25, beyaz et dönerindeki yağ oranı yüzde 15, tuz oranı yüzde 2'den fazla olmayacak.

* Döner üretiminde nişasta ve nişasta içeren bağlayıcı madde kullanılamayacak.

* Hazırlanan çiğ dönerler 24 saat içinde tüketilmiş olacak.

* Çiğ dönerler 4 derecenin üzerinde muhafaza edilmeyecek ve satışa sunulamayacak.

* Dondurulmuş dönerler -18 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda muhafaza edilmeyecek, raf ömrü 6 ayı geçmeyecek şekilde tüketime sunulacak.

* Döner, "yaprak döner'', "kıyma döner'', "karışık döner'' olarak piyasaya sunulabilecek.