kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Mitinglerin mesajı

Cumhuriyet mitingleri neye yaradı sizce? Onca insanın meydanlara toplandığı, kadınların başını çektiği mitinglerden verilen mesaj doğru anlaşıldı mı? Reha Çamuroğlu ile sohbet ediyoruz. DYP Genel Başkan Yardımcısı'yken AKP'ye geçtiği için Aleviler tarafından dışlanan tarihçi, yazar.
" Aleviler olmasaydı Cumhuriyet mitingleri düzenlenemezdi " diyor.
İyi ama mitingler AKP aleyhine değil miydi?
Bu sefer karşımda Başbakan'ın danışmanlarından milletvekili Egemen Bağış var. " Gerekli mesajı aldık, ona göre hareket ettik " diyor. Peki Ertuğrul Günay'ı partiye almak ne kadar inandırıcı?
Bağımsız aday Prof. Dr. Baskın Oran " Korku toplumu yaratılmak isteniyor, korkarak bir yere varamayız. Aslında ortada gerçekten de korkulacak bir şey yok. Türkiye' de rejim tehlikesi olamaz " diye ekliyor.
Mitingin düzenleyicilerinden CHP milletvekili adayı Prof. Dr. Necla Arat "Ne münasebet?" diye cevap veriyor. " Biz kimseyi korkutmayı hedeflemedik. Korkanların, endişe duyanların kendilerini ifade edecekleri bir ortam yarattık. "
Sonar Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı "AKP gümbür gümbür geliyor, gönlüm onların gelmesini istemez ama durum böyle" diye açıklıyor. Şirketin eski ortaklarından CHP milletvekili adayı Koray Yücel "Manipülasyon yapılıyor" diye araya giriyor. AKP'nin oylarını yüksek göstermek suretiyle, insanların "Aman bunlar başımıza gelmesin" diye korkutulduğunu söylüyor ve ekliyor: "Asıl Saadet Partisi'ne dikkat edin. Onlar oylarını çok artırdı."
Yazarken bile yoruldum.
Kimsenin mitinglerin mesajını doğru anladığı yok. Bırakın doğru anlamayı, yakınından bile geçemiyorlar.
Kadınlar yürüyor sokaklarda... Kimse bu rüzgârı arkasına almayı hedeflemiyor.
Kadın adaylar hâlâ vitrin kontenjanından...
Herkesle ama rastladığım herkesle siyaset konuşuyorum. Soru hep aynı.
"Oyunuzu kime vereceksiniz?" Cevap değişmiyor. Önce kaşlar yukarı kalkıyor, ardından şaşkın bir bakış.
"Kararsızım."