kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HALKA ARZ LİGİNDE SINIFTA KALDIK... Ernst &Young'ın 'Global Birincil Halka Arz Raporu'na göre, Türkiye 2006 yılında 931 milyon dolarlık halka arz geliri ile gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kaldı. İlk sırada 56.6 milyar dolarlık halka arz geliri ile Çin bulunuyor.

'Seçimden sonra en az 30 yeni halka arz bekleniyor'

Ernst&Young Finansman Bölüm Başkanı Cantekinler, seçimlerden sonra yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte halka arzların artacağını ve 30 yeni halka arzın planlandığını söyledi..
Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye'nin yatırım çekme potansiyeli ile cazip bir ülke olduğuna işaret eden Ernst&Young Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, Türkiye'de önümüzdeki 1-2 yıl içinde aralarında telekomünikasyon, enerji ve çelik sektörü firmalarının da olduğu 30'dan fazla firmanın halka arz yapmayı planladığını açıkladı. Cantekinler, yabancı yatırımcıların seçimlere rağmen ilgilerini kaybetmediklerini söyleyerek, "Yabancı yatırımcılar seçimi ve sonucunu satın almış durumda. Seçimlerden sonra çok anormal bir sonuç tahmin etmiyorum" dedi. Cantekinler, seçimden 3 hafta önce yapılan Albaraka halka arzına gelen rekor talebin, yatırımcıların seçimlerden endişeli olmağını gösterdiğini belirtti.

ÖZEL FONLARIN İLGİSİ
Raporda ayrıca, "Türkiye'de son yıllarda artışa geçen özel fon ve yatırım şirketlerinin çıkış için halka arza yönelmeleri beklenmektedir' denilirken, seçimlerden sonra yeni hükümetin kurulmasıyla beraber halka arzların artmasının beklendiği belirtildi. Ernst & Young'ın Sermaye Piyasalarından Sorumlu Ortağı Metin Canoğulları da, "Türk Telekom 2008 yılında bu şirketlerden biri olabilir. Ayrıca bazı enerji şirketlerinin de olduğunu biliyoruz. Çelik sektöründe de bir şirketin halka arzı olabilir, ayrıca katılım bankalarından da ilgi bekleniyor" diye konuştu.