kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
* TransCentral Asia Petrochemical Holding'in Ortak Girişim Grubu (OGG) verirken, OGG'de yer alan şirketlerin isimleri almak oldukça zor oldu. TransCentral Asia Petrochemical Holding'in danışmanı InterConsult İcra Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, OGG şirketler adına ihaleye katılan şirket temsilcilerinin adlarını bile vermedi. Ulusoy, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, gergin anlar yaşandı.

* İhaleyi, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in kayınbiraderi Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Osman İlter yönetti.

* İhaleye, IOCL ile kurduğu ortak girişim grubuyla birlikte giren Çalık'ta da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nden transfer olan CEO Osman Dinç yer aldı.

* İhalenin yapıldığı saatlerde PETKİM işçileri de Otel'in çevresinde gösteri yaptı. Ankara Emniyeti, otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

* Kazakların kazandığı TÜPRAŞ'ın ilk ihalesini iptal ettiren Petrol İş'in Başkanı Mustafa Öztaşkın PETKİM ihale ilanı ve ÖYK kararının iptali için Danıştay 13'üncü Dairesi'nde dava açtıklarını belirterek, "İhalenin iptali için de dava açacağız" dedi.