kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Apo'nun asılması sorunu çözmez

* Meydanlarda Öcalan'ın asılması, sınır ötesi harekât tartışılıyor... Bu çok ucuz bir siyaset. 'Daha milliyetçiyim' yarışı başladı. Meşhur bir söz var, "milliyetçilik alçakların sığındığı en son bir limandır." En tehlikelisi ülke milliyetçiliği anlayışıyla halkları karşı karşıya getirmektir. Bu en büyük bölücülüktür. Öcalan'ın asılmasıyla sorun bitmez. Türkiye'de ikide bir K. Irak"a girelim deniyor. Girdiniz, bin insan öldürdüğünüzde bu sorun biter mi? Bu insanların annesi, babası bu devleti benim devletim diye kabul eder mi?

* PKK ile tabanınız aynı mı? Bir Kürt sorunu varsa siyaset yapanlar bunu dile getiriyor. Onlar da Kürt sorununun inkârına karşı silahlı mücadele yaptığını söylüyor. Bir sorun etrafında toplanılıyor ve bir halkın duyarlılığı var. Bunu organik bir bağ anlamında söylemiyorum. Ama bir gerçek var, Kürt sorunu olmasaydı, bugün biz bu platformda olmazdık. PKK bugün dağda olmazdı.

* Sizin projeniz ne? Dünyada örnekleri var. Önemli o lan şiddetin yerine insanların kendisini ifade edebileceği ortamın hazırlanmasıdır. Şu şöyle, bu böyle olsun deyip diyaloğunda önünü kapatmak istemiyorum. Önemli olan niyetin ortaya çıkmasıdır. Dünkü Sicilya ile bugünkü Sicilya aynı mı?