kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kaybedenler kazananları gericilikle suçluyor"

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'de iktidarı kaybeden herkesin yerine gelenleri gericilikle suçladığını söyledi...
Seçim bölgesi Aydın'da çalışmalarını sürdüren bakan Koç, Aydın Ticaret Odası'nı (AYTO) ziyaret etti. AYTO meclis salonundaki ziyarete Koç'un yanısıra AK Parti Aydın milletvekili Ahmet Rıza Acar, Vali Mustafa Malay, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ve oda üyeleri de katıldı.

Bakan Koç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de iktidarı kaybeden herkesin yerine gelenleri gericilikle suçladığını, Atatürk'ün şahsi olarak seçtiği ve Ankara'ya getirdiği Adnan Menderes'in dahi gericilikle suçlandığını kaydetti. Koç, "Adnan Menderes iktidara geldiğinde herkes kendisine gericilikle suçladı. Demirel geldiğinde bu yine değişmedi. Özal geldiğinde ise zaten Özal takunyacıydı. Ona da gerici damgası yapıştırmaktan geri kalmadılar. Bugüne gelindiğinde ise daha iki ay önce veryansın ediyorlardı. 'Laiklik elden gidiyor. Cumhuriyet elden gidiyor' diye. Peki bugün ne oldu da bunların sesi kesildi? Bunlar ezberciler. Fakat artık ezberler de değişti. Tüm bunlar gösteriyor ki iktidarı elinden kaçırdığını düşünenler yerine gelenleri gericilikle suçluyor. Bütün bunları iyi analiz edebilmemiz için tarihle iç içe olmamız gerekmektedir. Biz bu oyunları biliyorduk." diye konuştu.

Turizm ve kültür alanındaki gelişmelerden de söz eden Bakan Koç, şunları söyledi: "Bugüne kadar kültür envanteri olmayan mastır planı olmayan bir bakanlığı devraldım. Fakat Aydınlı bir bakan olarak bunları yaptık. Bugün artık Kültür ve Turizm Bakanlığının Kültür envanteri ve master planı var. Güneydoğulu, Doğu Anadolulu ve Karadenizliler birbirini tutarlar. Fakat Egeliler ve İç Anadolulularda bu yoktur. Fakat ben Aydınlı bir bakan olarak Aydın için biraz Karadenizlilik yaptığım kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

AYTO Meclis Başkanı Çağlayan ise, Aydın'daki jeotermal kaynakların kullanılması gerektiğini söyledi. Türkiye'de jeotermal kaynakları bakımından en zengin illerin başında Aydın'ın geldiğini ifade eden Çağlayan, "Aydın'da tarım, sanayi ve ticaret yapılıyor. Fakat bunları pozitif yönde etkileyecek olan jeotermal kaynaklarımız değerlendirilemiyor. Bu bizim için çok büyük bir kayıp. Jeotermali sera ısıtmasında, sağlık turizminde ve evlerimizde kullanarak artı bir gelir kapısı elde edebiliriz. Biz bu kaynakların kullanılması için çalışma yapılması gerektiğini inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Çağlayan tarafından AYTO'nun 80. kuruluş yıldönümü kutlamalarında verdiği desteklerden dolayı bakan Atilla Koç'a plaket verildi.