kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

60 bin İngiliz, prenslerle beraber Diana'yı andı

Yeni Haber
Londra'nın Wembley Stadyum'u dün Prenses Diana anısına düzenlenen konserlere sahne oldu. 60 bin İngiliz'in izlediği bir dizi konser, Diana'nın oğulları Prens William ve Prens Harry'nin konuşmalarıyla başladı. ..
İzleyiciler Diana'nın en yakın arkadaşlarından dünyaca ünlü müzisyen Elton John'un 'Your Song' adlı şarkısını dinlerken gözyaşlarına hâkim olamadılar. Elton John'a bu şarkıda arkadaki dev ekrandan Prenses'in en güzel fotoğrafları eşlik etti.

Diana anısına düzenlenen konserden kareler için tıklayınız


Elton John'un ardından Duran Duran, Status Ouo, Bryan Ferry, Black Eyed Peas, Orson, Lily Allen ve Amerika'lı rapçı Pharrel Williams sahne aldılar. Gösteriler, Prensesin en sevdiği İngiliz Ulusal Bale Topluluğu'nun dansları ile son buldu.


Eğer yaşasaydı Prenses Diana dün 46. yaşını kutluyor olacaktı.

1997'de geçirdiği trafik kazası ile hayata gözlerini yumduğunda dünyada milyonlarca insanı yasa boğan ve dünyada en çok fotoğrafı çekilen kişi olarak da bilinen Prenses Diana İngiliz halkı tarafından 'kalplerin prensesi' olarak nitelendirilmişti.

Bu 6 saatlik müzik maratonu süresince dans eden ve seyircilerle beraber 'Meksika dalgaları'na katılan Prens William ve Harry, bu konserin en büyük amacının annelerinin yardım kuruluşları ve çeşitli vakıflar adına yaptığı pek çok hizmeti hatırlatmak, ölümü üzerine yapılan tartışmaları bir nebze olsun unutturmak olduğunu söylediler.

25 yaşındaki Prens William "Bu gece annemizin hayatta en sevdiği şeylerle dolu; müziği, dansı, yardım kuruluşları, ailesi ve en yakın arkadaşları" diye konuştu.

Stadyumdaki diğer Diana hayranları prensesle ilgili anılarını anlattılar.
Konsere izleyici olarak katılan Sienna Miller ve Kiefer Sutherland gibi ünlü isimler Prenses Diana'yı 'yardım ikonu' olarak adlandırdılar.

HARRY IRAK'TAKİ BİRLİĞİNE SAYGILARINI SUNDU

Tahtın 3. sıradaki varisi Prens Harry sahneden, Irak'ta görev yapmakta olan birliğine saygılarını sunarak "Keşke orada sizinle olabilseydim ama maalesef olamıyorum..kendinize dikkat edin, güvende kalın," diye konuştu.

Prens Harry 'tehlikeli' olduğu gerekçesiyle son anda Irak'taki görev yerine gönderilmemişti.

Konserde çekilen ve Diana'nın yardım kuruluşları için yaptığı çalışmaları gösteren görüntüler 140 ülkede yayınlandı ve yaklaşık 500 milyon kişiye ulaştı.

Bu arada Prens William'ın eski kız arkadaşı Kate Middleton'un da izleyiciler arasında olduğu bildirildi. Çiftin tekrar birleştiği yönündeki dedikodular devam ediyor.

SABAH INTERNET