kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Kaide saldıracak iddiası

Yeni Haber
ABD'nin önde gelen TV kanallarından ABC, terör örgütü El Kaide'nin bu yaz ABD'ye yönelik büyük bir eylem hazırlığında olduğunu iddia etti.

ABC, terör örgütü El Kaide'nin bu yaz ABD'de "çok büyük" bir saldırı planladığını iddia etti. İkiz Kuleler'e yönelik saldırı öncesinde de böyle bir istihbarat alındığına vurgu yapan ABC, son istihbarat bilgisinin kamuoyundan saklandığını öne sürdü.

ABC, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan gizli bir raporda, terör örgütü El Kaide'nin bu yaz çok büyük bir terör eylemi hazırlığında olduğu konusunda uyarıda bulunulduğunu öne sürdü. Haberini, "raporla ilgisi bulunan kıdemli bir yetkiliye" dayandıran ABC, "Bu, 2001 yazında aldığımız istihbaratı anımsatıyor" dediğini aktardı. 11 Eylül 2001'de İkiz Kuleler'e yönelik saldırı öncesinde istihbarat alındığı ve gerekenin yapılmadığı iddia edilmişti.

Yetkililerin bu bilgiyi sakladıklarını öne süren ABC, İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff'un ABD'ye yönelik bir saldırı hazırlığı bulunduğuna yönelik dikkate değer ve net bir kanıt bulunmadığını söylediğini ifade etti.

TV kanalı, İngiltere'nin Glasgow Havaalanı'na yönelik saldırıdan iki hafta önce bu yönde bir eylem olacağına dair istihbarat aldığını belirtti.

(ANKA)