kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'li diplomat Kıbrıs'ta ölü bulundu

Yeni Haber
Güney Kıbrıs Rum kesimindeki ABD Büyükelçiliği'nde görevli olan ve 2 gündür kendisine ulaşılamayan Yarbay Thomas Money ölü bulundu...
ABD 'nin Güney Kıbrıs Büyükelçiliği askeri ataşesi Yarbay Thomas Mooney (45) sabah saatlerinde Lefke yakınlarında ölü bulundu.

Amerikan Büyükelçiliği, perşembe gününden beri kayıp olan diplomattan haber alınamaması üzerine cuma akşamı Rum tarafından yardım istemiş, Rum makamları ise Amerikalı diplomatın karadan ve havadan aranmaya başlandığını açıklamıştı.

Amerikan elçiliği ayrıca, Türk ve Rum tarafında görev yapan askeri ataşenin bulunması için dün de gazetelere ilan vermişti.

Yerel radyolar, polisin Yarbay Mooney'in cesedine, başkent Lefkoşa'nın kuzeybatısındaki Lefke bölgesindeki dağlık bir alanda ulaştıklarını bildirdi.

Polis şefi Iacovos Papacostas, "Ceset, Mooney'e ait olduğu belirlenen arabadan 100-200 metre uzaklıkta bulundu. Konuyu araştırıyoruz. Cesedin yüzde 100, Mooney'e ait olduğunu söyleyemeyiz. Bir çiftçi yol üzerinde bulmuş ve yetkililere haber vermiş" dedi.

28 Haziran'dan beri kayıp olan askeri ateşe, en son Büyükelçilikten arabasıyla çıkarken görünmüş, 4 gündür kendisinden haber alınamamıştı.

ABD 'nin Güney Kıbrıs'ta savunma ve askeri ilişkilerini yürüten Yarbay Mooney'i bulmak için adada kapsamlı bir arama operasyonu başlatılmıştı.

ABD Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu akşamki Bağımsızlık Günü Resepsiyonunun iptal edildiği bildirildi.