kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Oyakbank'dan paramızı çekeceğiz"

Yeni Haber
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Rıza Küçükoğlu, OYAKBANK'ın Hollandalı ING Grubu'na satılmasına sert tepki göstererek, "TESUD üyeleri, hesaplarını milli olmayan bir bankaya yatırmayacaktır. Yatıranlar da değiştirme cihetine gidecektir" şeklinde bir açıklama yayınladı.

TESUD Genel Başkan Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu yaptığı yazılı açıklamada, OYAKBANK'ın satışına tepki göstererek, OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un inandırıcılığını kaybettiğini ve kurumdan ayrılmasının "etik" olacağını belirtti.

TESUD'un ulusalcı çizgide hareket etmek ve gerektiğinde tavır koymak zorunda olduğunun altını çizen Küçükoğlu, Hollanda'yı şu sözleriyle eleştirdi: "Acımasız, sömürgeci-emperyalist politika ile zenginleşmiş ülkelerden birisidir. Srebrenica'da 8 bin Müslüman Bosnalı'nın soykırımında Sırplara yardımcı olmuştur. Türkiye'yi AB kapılarında bekletip saygınlığını zedeleme çabasındadır. İçinde yer aldığı AB Parlamentosunda 'sevk kararlarının' yinelenmesinde baş rol oynamaktadır. Türkiye'nin PKK ile mücadelesine destek vermemektedir. Hollanda'daki soydaşlarımızı dışlamaktadır. 'Matra Projesi' ile TSK'nın demokrasiye müdahale ettiğini ileri süren raporu hazırlatmıştır"

Küçükoğlu, terörist eylemlerin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden hayati derecede öncelikli sorunu olduğunu vurgulayarak, terörle mücadele kapsamındaki finans kaynaklarının kesilmesi ve PKK'ya destek veren ülkelere ciddi ekonomik yaptırımlar uygulanmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu kaydetti.

OYAK VE OYAKBANK BİZİMDİR

OYAKBANK'a ilişkin, "Bizim Bankamızdır. Sayın Ulusoy biz işverenlere karşı şeffaf ve saygılı olmak zorundadır" diyen Küçükoğlu, OYAK ve OYAKBANK'ın Türk ulusunun, ulusalcılık anlayışında simgesel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

"Terörden canı yanan, 'önce vatan' mitinglerini sahiplenen, terör şehitlerine ağlayan Türk ulusunun ordu mensuplarının, emeklilerin, gazilerin ve şehit ailelerinin bankasının terörle mücadeleye destek vermeyen bir ülkenin bankasına satılması karşısında sessiz kalması olası değildir. TESUD, OYAK yönetimi'nin kararını gözden geçireceğine inanmak istemektedir. TESUD ve üyeleri hesaplarını milli olmayan bir bankaya yatırmayacaktır, yatıranlar da değiştirme cihetine gidecektir. TESUD, üyelerinin haklarını yasal yollardan aramaya ve bu konuda her türlü hukuki girişimleri yapmaya kararlıdır."

(ANKA)