kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milletvekillerine infaz

Kolombiya'daki ayrılıkçı FARC örgütü 5 yıldır rehin tuttuğu 11 milletvekilini öldürdüğünü açıkladı. İnfaza 'ordu operasyonunun yol açtığını' açıkladı..
Ayrılıkçı terör örgütü FARC, sevdiklerinden 5 yıldır iyi haber almayı ümit eden ailelerin ocaklarına ateş düşürdü... Hapisteki gerillarla takas etmek için 5 yıldır rehin tuttuğu 12 bölge meclisi milletvekilinden 11'ini öldürüldüğünü açıkladı. Diğer bir rehinenin akitebini ise açıklamadı. Rehine milletvekillerinin ailelerini yasa boğan ölümlerin gerekçesi olarak da "hükümetin 18 Haziran'daki kurtarma operasyonunu" gösterdi. Kolombiya ordusu ise gerillarının açıklamasını yalanlayarak "Operasyon yapılmadı" dedi.

BAŞKAN ADAYINA NE OLDU?
Ülkede 5 yıldır rehin tutulanlar arasında, devlet başkanı adayı olan Fransız asıllı Senatör Ingrid Betancourt ve 3 Amerikalı da bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda örgütle pazarlık yapılmayacağını söyleyen Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Fransa'nın "Operasyon rehinelerin öldürülmesine yol açar" baskısıyla geri adım atmıştı. Hatta hapisteki üst düzey bir FARC liderini takas için serbest bıraktı. Betancourt'un ailesi de bir açıklama yapıp Fransa, İsviçre ve İspanya'ya "Rehinelerin hayatını tehlikeye atan operasyonun tekrarlanmasını engelleyin" çağrısı yaptı.