kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Londra'da bomba alarmı

Yeni Haber
Londra'nın merkezinde sabah saatlerinde, şüphelenilen bir araç içindeki bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Polis açıklamasında, kentin Haymarket caddesinde park halindeki bir aracın kontrol edilmesi için bomba imha uzmanlarının çağrıldığı ve inceleme sonucu patlamaya hazır patlayıcı düzeneğinin tespit edilerek etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, terörle mücadele uzmanlarının incelemelerinin sürdüğü belirtilerek, başka ayrıntı verilmedi.

LONDRA POLİSİ: BOMBA PATLASAYDI KATLİAMA YOL AÇABİLİRDİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da park halindeki bir araçta etkisiz hale getirilen bombayla ilgili açıklama yapan polis yetkilileri, "Bomba patlasaydı katliama yol açabilirdi" dedi.

Piccadilly Meydanına açılan Haymarket adlı caddede park halindeki otomobilde bulunan bombanın parça tesirli olduğu ve patlaması halinde etkisinin araçtaki 60 litre yakıt ve tüple daha da artacağı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, "Tiger Tiger" adlı ünlü gece kulübündeki bir müşterinin rahatsızlanması üzerine bölgeye çağrılan ambulansın personeli, park halindeki otomobilden dumanlar çıkması üzerine kuşkulanarak polise haber verdi. Polisin bölgeyi boşaltıp, patlayıcıyı etkisiz hale getirdiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre, bombalı saldırı girişiminde "uluslararası unsurların" da etkisinin bulunduğu sonucuna varıldı.

Patlayıcının ateşleme düzeneğinin son anda çalışmamış olabileceğini belirten polis, "Belki de otomobil dakikalar sonra infilak edebilir ve büyük bir katliama yol açabilirdi" dedi.

Londra Emniyet Müdürü Yardımcısı ve Scotland Yard Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Peter Clarke, bölgedeki gece kulüplerinin hedef olabileceğini ifade ederek, "Eğer patlama olsaydı çok sayıda kişi ölecekti, bu gayet açıkça görülüyor" diye konuştu.

BROWN: İNGİLTERE CİDDİ VE DEVAM EDEN BİR TERÖR TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiltere'nin "ciddi ve devam eden terör tehdidiyle karşı karşıya bulunduğuna" dikkat çekti.

Londra'nın merkezinde park halindeki bir araçta bulunan bombanın etkisiz hale getirilmesinden sonra yaptığı açıklamada Brown, vatandaşlardan uyanık olmalarını istedi.

İçişleri Bakanı Jacqui Smith de Başbakan Brown gibi İngiliz halkından dikkatli olmasını ve kuşkulu gördüğü her durumu polise bildirmesini istedi.

Sabah saatlerinde Haymarket caddesinde şüphe üzerine arama yapılan park halindeki araçta bulunan bomba etkisiz hale getirilmişti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Bölgeyi kordon altına alan polis, ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İngiltere'de 52 cana mal olan 7 Temmuz saldırılarının ikinci yıl dönümünün yaklaştığına dikkat çeken BBC, zamanlamanın Brown'ın Başbakanlığa gelişi de dikkate alındığında pek çok yönden anlamlı olduğuna işaret etti.

(AA)