kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sözcü Dabbağ, İdil Demirel'in sorularını yanıtladı...

'İlişkilerimiz zarar görür'

Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Dabbağ, Türkiye'nin PKK'ya karşı olası sınır ötesi harekâtıyla ilgili işte bu yorumda bulundu. Kerkük, ülkedeki iç çatışmalar, El Kaide ile ilgili sorularımızı da yanıtladı..
Son dönemde Türkiye'nin gündeminin bir numarası terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyon önerisi... Tartışılan bu konuları Irak hükümet sözcüsü Ali El Dabbağ'a sorduk. "Terör nedeniyle acı çeken Irak, hassasiyetinizi anlıyor" diyen Dabbağ, olası bir operasyonun iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceğini, PKK'ya ve Irak'taki tüm terör örgütlerine karşı savaştıklarını söyledi.

'CİDDİ SONUÇ DOĞURUR'
* Sınır ötesi operasyonun bazı ciddi sonuçlar getireceğini düşünüyoruz. Türkiye ile olan iyi ilişkilerimize zarar verir. PKK'nin daha iyi ilişkilere sahip olmamızı engellemesine izin vermemeliyiz.

* Türk hükümetinin Irak'a karşı olan iyi niyetinin şu an içinde bulunduğumuz tüm sorunlardan kurtulmamızı sağlayacağına inanıyorum.

* ABD-Irak ve Türkiye arasında kurulmuş olan üçlü bir komite bulunuyor. Üçlü komite olası her sorunu ortadan kaldırmak, problemler hakkında tartışmak için kuruldu. PKK hakkında bir bilgi olduğunda hemen bu komiteye sunulmalı. Biz de Türkiye'deki dostlarımızdan PKK hakkında gelen her bilgiyi değerlendiriyoruz.

'PKK NEREDE BİLMİYORUZ'
* Merkezi hükümet PKK'yı yasakladı. Onlara destek de, Irak'ta bulunmaları da anayasamıza aykırı... Ayrıca komşumuz için de zararlı olduklarını biliyoruz. Irak, Türkiye ya da diğer herhangi bir komşusuna zararlı olan hiçbir grubu ya da kişiyi onaylamaz, desteklemez ya da korumaz.