kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadın mahkûmlara tecavüz görüntüleri

Ebu Garib işkencesini soruşturan dönemin komutanı Taguba, New Yorker dergisine konuştu: Bir askerin, kadın mahkûma tecavüz ettiği, baba-oğulu ilişkiye zorladıkları video görüntüler gördüm..
ABD'nin yüzünü kızartacak itiraflar... Ebu Garib'deki işkence skandalını ortaya çıkaran Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, emekli Tümgeneral Antanio M. Taguba'yla işkencelerin tüm detaylarını anlattığı geniş bir söyleşi yaptı, tüyler ürperten açıklamaları New Yorker dergisindeki köşesinde yazdı. ABD askerlerin tutuklulara yaptığı işkenceleri gösteren yüzden fazla fotoğraf ve video incelediğini söyleyen Taguba, sahneleri şöyle anlattı:

ZORLA TEŞHİR
"Bir videoda üzerinde ABD üniforması olan bir asker, kadın bir tutukluya tecavüz ediyordu. Diğerinde bir mahkûm, kendi oğluyla cinselliğe zorlanıyordu. İnsanlık dışı sahnelerdi. Mesela birinde kadın tutuklular erkek askerlerin önünde soyunmaya ve cinsel organlarını teşhire zorlanıyordu..."

'YALAN SÖYLEDİ'
Dönemin Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'e tüm olayları rapor ettiğini belirten Taguba, Rumsfeld'in kendisini çağırarak "Buradakiler için işkence yerine taciz denemez mi?" diye sorduğunu anlattı. Ancak Bakan Rumsfeld'in Senato'ya ifade verirken "Olaylardan haberim yoktu" diyerek yalan söylediğini de belirtti. Emekli Tümgeneral, "Ebu Garib'teki pek çok asker bu işkencelere katıldı. Bu sadece birkaç birlikle sınırlı değildi" dedi.