kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzan kendisini Özal'a benzetti

Yeni Haber
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, kadrolarının zayıflığı yönündeki eleştirilere, "1983 genel seçimlerinden sonra Özal'ın kadrosundaki insanları kimse tanımıyordu ama bir dönem sonra ülkenin en önemli insanları oldular" diye yanıt verdi.

Uzan, Denizli gezisinde konuk olduğu bir yerel televizyon kanalında soruları yanıtladı. Uzan, partisini Turgut Özal'ın kurduğu ve 1983 genel seçimlerinde büyük bir oy patlaması yaparak tek başına iktidar olan ANAP'a benzetti.

ÖZAL'IN KADROLARI ÜLKENİN EN ÖNEMLİ İNSANLARI OLDU

Uzan, Genç Parti'nin kadrosunun zayıf olduğuna yönelik eleştirilere "Kadromuzda çok kıymetli geçmişi olan insanlar var. Çok güçlü bir kadroya sahibiz. Gençlere ve kadınlara ağırlık verdik. Biz 1983 yılının Özal'ına ve ANAP'ına benziyoruz. O kadroyu kimse tanımıyordu ama bir dönem sonra ülkenin en önemli insanları oldular" diye değerlendirdi.

TÜSİAD'LA İŞİM OLMAZ

Uzan, iş hayatında TÜSİAD üyesi olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Siyasette TÜSİAD'dan icazet almak için brifing almam. En önemli sermaye kuruluşlarından biridir, saygı ile karşılarım. Sermayeyi bilirim, ihtiyaçlarını bilirim, istihdam için ne gerekliyse biliyorum. Sermaye istihdamın yanında yer alırken öncelik milletin ve vatandaşın olacaktır."
Terör ve dış politika konusunda ise Uzan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatlerinin ön planda olduğunu, milletin menfaatlerini sonuna kadar korumaktan yana olduğunu dile getirdi. Uzan, "Diplomasinin bittiği yerde Türkiye kendi menfaatlerini, kendi toprağını, kendi Mehmetçiğini korur ve koruyacaktır. ABD'de teröre karşı mücadele ederken, kendilerini nasıl haklı görüyorsa biz de kendimizi haklı görürüz. Teröre karşı koruma hakkına sahibiz. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yapılan her türlü saldırının bedelini de Kuzey Irak yönetimi öder. ABD hiçbir durumda kendini konumlandırmak, siz kararlarınızı net şekilde anlattıysanız mesele yok" dedi.

BAŞBAKAN'A HODRİ MEYDAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerini de cevaplayan Uzan, özellikle "Mazot 1 YTL olacak" sloganlarına "Hodri meydan diyorum. Sayın Başbakan gelsin bir açık oturumda mazotun nasıl 1 YTL olacağını anlatayım, hesabı da ortaya koyayım" dedi.
Uzan, Türkiye'deki üniversitelerin ve gençlerin bugünkü eğitim durumunu şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'de üniversitelerin kapasitesinin süratle artırılması lazım. Türkiye'de 7 milyar YTL'yi aileler çocuklarının geleceği için kumar oynamak zorunda bırakılıyorlar. Bu olacak bir iş değildir. 25 sene önceki kıtlık döneminin ürünü 25 sene sonra hala Türk gencine ve ailesini reva görülmektedir. Türkiye'de nelerin yapılamayacağı üzerine siyaset yapan zihniyet 22 Temmuz'da sona erecek. Türkiye'de nelerin yapılacağı konuşulacaktır."

Uzan, Genç Parti'nin sloganlarını kopya eden siyasi parti liderleri olduğunu savunarak, "Hangi siyasi parti genel başkanı olursa, bizim taahhütlerimizi kopyalayanlar gelin karşımıza çıkın, anlatalım size. Yapılmaz diyorsanız gelin size cevabını vereyim, anlatayım" dedi.

AKP TÜRBANI ARAÇ OLARAK KULLANDI

Cem Uzan AKP'nin 5 yıl önce başörtüsünü, türbanı ve insanlarını dini inançlarını secim malzemesi olarak kullandığını ve bu şekilde iktidara geldiğini öne sürdü. AKP'nin 363 milletvekili varken, Cumhurbaşkanı seçmeye dahil Anayasayı değiştirmeye çalıştığını, bu dönem türbanla ilgili hiçbir taahhütte bulunmadığını söyledi. Uzan, "Demek ki türban Türkiye'nin öncelikli sorunu değil" diye konuştu.

(ANKA)