kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: 9 ay önce söylediklerim şimdi anlaşıldı

Yeni Haber
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "düz ovada siyaset" sözlerinin ancak 9 ay sonra anlaşılabildiğini söyledi.

DYP Genel Başkanı Ağar, Yavuz Selim meydanında düzenlenen mitingde Amasyalılara seslendi. AKP iktidarının seçim meydanlarında söyleyecek bir sözünün olmadığını belirten Ağar, "Maskeler düştü, niyet göründü, kendilerinin başaramadıkları cumhurbaşkanlığı seçiminin insafsızlığı içinde Anadolu'da konuşmaya çalışıyorlar" dedi. AKP'nin meydanlarda mağduriyet üzerinden oy istediğini ifade eden Ağar, "Allah'tan korkun, millet size 360 vekil verdi, kullanamadınız. Eğer ortada bir mağdur varsa bu çiftçidir, işçidir, emeklidir, memurdur. Her seçim bir mağduriyet masalı. Millet mağdur olasınız diye değil muktedir olasınız diye sizi getirdi" şeklinde konuştu.

Ağar, CHP ile AKP'nin 4.5 sene boyunca "didişerek" milletin hiçbir derdine çare bulamadıklarını ifade etti. Türkiye'nin son 20 senede hiçbir hükümete nasip olmayan bir çoğunlukla AKP iktidarını taşıdığına işaret eden Ağar şunları söyledi:

"Sıfır terörle ülke bunlara teslim edildi, 4.5 senenin sonundaki manzarayı görüyorsunuz. İnsan içine çıkamıyorlar. Konuş bakalım, terörle mücadeleyi anlat. 9 ay evvel benim söylediklerimi bugün devletin makamları söylüyor. 9 ay önce dedim ki 'Ovadan dağa çıkmaya engel olmak lazım' O sözler bugün kavrandı."

ABDULLAH GÜL'E YANIT

Ağar, Elazığ'da "Erkeklik cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmektir" şeklinde konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e şöyle yanıt verdi:
"Bunların kabadayılığı sadece meydanlardadır. Benim memleketimde misafirin göstermeyeceği saygısızlığı, edepsizliği yaptılar. Yarın oradayım, cevabını alacaklar."

Siyasi parti liderlerini televizyon tartışmasına da çağıran Ağar, Başbakan Erdoğan'a hitaben "Yüreğin yetiyorsa, dosyasını alan, bilgilerini alan televizyona gelsin. Zaten bütün televizyonlar sizin" dedi.
2002 seçimlerine katılan muhalefet partilerini AKP'yi iktidara getirmekle suçlayan Ağar konuşmasında tek bir silahın bile patlamadığı bir Türkiye vaat etti.

(ANKA)