kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatilde kilo almamak için baskülü yanınıza alın

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kurtuluş; tatilde kilo almadan dönmenin yollarını anlattı:
* Eğer tatilinizi henüz planlamadıysanız önerim 'her şey dahil' programları tercih etmemeniz! Çünkü günün her saatinde sunulan yemek ziyafetinde iradeli olmak çok zor!
* Özellikle canınız abur cubur çektiğinde; lütfen kış aylarında rejim yaparken ne güçlüklerle kilo verdiğinizi düşünün. Unutmayın; kilo verirken gram gram nasıl da hesap yaptık!
* Sabah uyandınığınızda hemen bir-iki bardak su için. Eğer mümkünse kahvaltıdan önce kısa bir (10-15 dakikalık) yürüyüş yapın.
* Kahvaltınıza başlamadan önce bir porsiyon meyve yiyin; bir dilim karpuz, 3-4 adet erik veya 1 elma...
* Mümkün olduğunca tek tabak kullanın ve tabağınızı çok doldurmayın. Tercihinizi ağırlıklı olarak peynir, domates, salatalık, kepekli ekmek, reçel, zeytin ve haşlanmış yumurta yönünde kullanın.
* Kızartmalardan uzak durun.

Öğlen tatlı akşam meyve
* Öğle yemeğinden önce mutlaka bir adet meyve, 1 kase yoğurt, 1 top dondurma veya diyet ürünlerden 150 kaloriye denk gelecek bir ara atıştırma yapın.
* Öğle yemeğinize bir kase çorba ile başlayın. Çabuk doymanızı sağlayacak bir kase cacık veya hoşaf da tercih edebilirsiniz.
* Öğle yemeğinde; ızgara et, tavuk ve balık tüketin. Yanında yine bol yeşillikli salata...
* Eğer tatlılara yenik düşeceksiniz; öğlen 1 kase sütlü tatlı yönünde tercih yapın. 2-3 top dondurma, 1 kase sütlaç veya 1 kase kazandibi seçeneklerinden birini tüketebilirsiniz. Öğlen tatlı yediyseniz, akşama mutlaka meyve yemelisiniz.
* Öğle ile akşam yemeği arasında, sabah olduğu gibi düşük kalorili bir yiyecek atıştırabilirsiniz.

Tek tek sipariş verin
* Eğer bulunduğunuz tatil köyünde öğleden sonra pide, lahmacun ve kurabiye gibi ikramlar varsa, çok yağlı olmayanını tercih edin. Ancak bu durumda akşam sadece zeytinyağlı, salata ve yoğurt yemelisiniz.
* Akşam yemeğinizi mümkün olduğunca hafif tutmaya gayret edin. Yemeklerden önce bol bol su için. Mümkünse yemeğe çorba ile başlayın.
* Yemek siparişlerinizin hepsini birden vermeyin. Yemekleriniz bittikçe sipariş verin.
* Eğer tercihiniz balık yönünde olursa, yemeklerden önce kontrollü olarak meze siparişi verin. Rus salatası gibi mayonezli mezelerin çok kalori içerdiğini unutmayın. Yoğurtlu, zeytinyağlı veya ızgara sebze ile hazırlanmış mezeleri tercih edin.
* Çok fazla kolalı ve kafeinli içecekler tüketmeyin.
* Açlık hissi duyduğunuzda karpuz, kiraz ve erik gibi bol su içeren meyveleri tercih edin.
* Günde en az 30-35 dakika yürüyüş yapın.
* Özellikle rejimine yazın da devam edecekler, yanlarında kendi basküllerini de taşımalı! Her gün tartılmanız, kilo almanızı engelleyecektir.