kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Lokman Hekim'e dönüş!..

Kitap/Öcal Uluç.
RAHMETLİ babam, 1973 yıllarında eve elinde bir kitapla gelmişti... Şekerbank Kültür Yayınları'ndan çıkan Dr. Mehmet Göbelez'in yazdığı, kütüphanemde hâlâ duran "Gıdalarımız ve Sağlığımız!.."
"Can boğazdan gelirTürk Atasözü" ve "İlaçlarınız gıda, gıdalarınız ilaç olsunHipokrates" sözleriyle başlıyordu, Dr. Göbelez ve "Bu kitabın gayesi, yukarıdaki prensiplere hizmettir" diyordu!.
Ve de beslenmede genel kaidelerden başlayarak, her türlü gıdanın alınma şekil ve usulleri ile faydaları konusunda son derece itinalı ve teferruatlı bilgiler veriyordu!.. Keşke o yıllarda bu kitabı ciddiye alıp, öğütlerini tutabilseydim; şimdi bu yaşta ruhuma, beynime, vücuduma yük olan ve hayattan aldığım, bundan sonra da alacağım keyfi azaltan bir yığın derdi tanımamış olabilirdim!..
Nerden mi aklıma geldi bunlar?..
Önümde iki yeni kitap var, bu defa..
Arkadaş Yayınlarının (Orijinal adı: Conventionel Cures and Alternative RemediesYazarı: Caroline GrenYayınevi Tel: 0312 434 46 24) çıkardığı "Hastalık Tedavisinde Alternatif Çözümler" ve Akis Kitap'ın (Yazarı: Gülten ŞenşafakYayınevi Tel: 0212 243 61 82) bastığı "Şifalı Bitkilerle Tedavi Yöntemleri.."
Arkadaş Yayınevi, lütfedip Caroline Green'in kim olduğunu üçbeş satırla okuyucusuna sunmamış. Gülten Şenşafak ise bir "Fitoterapi" Uzmanı... Herhalde okuyucularım ya da ilgilenenler kitabın yazarının ne uzmanı olduğunu anlamışlardır!.. Ben epey cahilim, anlamadım; kitabın içinde okuduğum kadarı ile "Masaj-Cilt Bakımı-Bitkisel Yöntemler" konusunda eğitimi ve yıllar süren çalışmaları olan bir uzman!..
İki kitabı da nerede ise bir aydır eşim ve ben elimizden bırakamıyoruz; bir o alıyor, bir ben!..
Kitaplar, daha birkaç ay önce aldığı bir gömleği giyemeyecek kadar hızla şişmanlayan Öcal Uluç ile "Ne yese, ne kadar yese bir gram alamayan" eşi için adeta birer ümit kapısı oldular!..
Faydasını gördük mü?..
Ben, altını çiziyorum beni görmeden, evet "görmeden," beni tanımadan, ne yaptığımı, günlerimi nasıl geçirdiğimi öğrenmeden, benimle konuşmadan, sağlıkla ilgili testlerimi yapmadan, gazete manşetlerine çıkacak kadar fiyakalı diyet önerileri veren koca koca uluslararası profesörlerin beni inandırmayan öğütleri yerine, bu kitapların içinden kendi seçtiğim gıdalarla, üstelik son derece sağlıklı bir şekilde "4 ayda 6 kilo veren" biri olarak söyleyeyim ki; faydasını gördüm!..
İki kitap da diyor ki; "Doktorsuz olmaz, onlar esastır ve önce gelir!." Ben de öyle yapıyorum, doktorumla hafta sonu piknik yapıyorum, briç oynuyorum ve sonra da kitapları açıyorum!..
Siz de deneyin..
Denemesi, sadece o iki kitap parası!.
ocaluluc@beko.net