kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim
Geçen gün, sade bi törenle, yüce meclisimizin ek binalarının temeli atıldı. Nedense bazı büyük gazetelerimiz, televizyonlarımız bu son derece önemli olaya gereken ilgiyi göstermediler. Bu acaba meclis başkanımız sayın Bülent Arınç beyefendiye bi kısım basının gösterdiği husumetten mi meydana geliyor diye düşünmedim değil.
Eğer gerçekten böyleyse çok ayıp bi şi yani.. Biliyorsun bizim Meclis binamız Ankara'nın göbeğinde, çevresini ancak bir saatte dolaşabileceğin çok mütevazı bi binadır. Yani kapladığı alan neredeyse Marmaris'in yarısı kadar bi yer.
Buraya Bülent Arınç beyfendinin önderliğinde bir ziyaretçi kabul salonu, bir kütüphane, bir araştırma merkezi, efendim, arşiv binası ve de genel sekreterlik hizmet binaları ekleniyor. Bunlar eskiden yok muydu, vardı! Şimdi ayrı ayrı binalar şeklinde inşa edilecek. Az çok Meclis'in içini bilen bi adam olarak, gerçekten bir ziyaretçi kabul binasının yapılması gerektiğine Bülent Arınç beyefendiden daha fazla inananlardanım.
Neden dersen Abuzittincim Meclis'e son dönemde 4 milyondan fazla ziyaretçi gelmiş. Tam resmi rakam 4 milyon 36 bin 13.
Meclis değil Disneyland! Tabii bu kadar adamı oturtacan, yedirecen, içirecen, adamın tuvaleti gelecek, kiminin tansiyonu yükselecek. Tansiyon dedim de yalnız ziyaretçi binası yetmez başlamışken bi de tam teşekküllü milletvekili hastanesi yapılmalı diyorum şahsen ben.
Hastane şundan da yapılmalı Abuzittincim, geçen dönem (acaba yanlış mı görüyorum diye lupla da baktım) milletvekillerimiz tam 598 bin defa poliklinik hizmeti almışlar. Çüüü.. üfff! Yani doktorlara muayene olmuşlar..Ve de bu muayene sonucu laboratuarlarda 307 bin tahlil yapılmış kardeşim.
"550 milletvekili nasıl olur da 598 bin defa doktora çıkıp 307 bin defa da tahlil yaptırtır?" dersen o da şöyle oluyor kardeşim. Kanunlarımıza göre Türk vatandaşları, Meclise gönderdikleri temsilcilerinin yalnız kendileri değil eşleri, çocukları, hatta belki de dayıları, halaları... nın da sıhhatlerinden (hayat boyu) sorumludurlar ve onların sağlıkla ilgili harcamalarını, 5000 doları ancak aşabilen kişi başı milli gelirleriyle, tıkır tıkır ödemeye mecburdurlar! Sosyal devlet dediğin de işte böyle olur Abuzittincim.
Bu arada ufak bi hatırlatma yapim. Madem meclise gelen 4 milyon 36 bin 13 ziyaretçiden bahsediyoruz. İçinde çocuğu var, sistiti olan var, prostatlısı var. E kaç tane genel tuvalet var? Yaa!.. Yetmiyor, yetmez.. Kampüs alanının içine müstakil bi tuvalet binası da mutlaka düşünülmelidir diyorum ki vatandaşlar da gelmişken rahat rahat edebilsinler.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.