kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan’ın Batman mitingine eşi Emine Erdoğan da katıldı. Sahneye birlikte çıkan çift mitinge gelen halka demet demet karanfil attı. Şehir turu da yapan Erdoğanlar, çocuklara oyuncak dağıtmak ve vatandaşla tokalaşmak için sık sık durdu. Erdoğan, mitingde Cumhurbaşkanı Sezer’in yuhalanmasını engelledi.

'Çankaya krizi sırada'

Ergun AKSOY - BATMAN
Erdoğan, Batman'da, "Türkiye bu seçimlerden sonra bir cumhurbaşkanı seçimi kriziyle karşı karşıyadır. Bunun sorumluları tarihe hesabını veremeyeceklerdir" dedi. Erdoğan, 367 milletvekilinin üzerinde bir sayı ile yetki istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Çankaya krizi sırada'
Başbakan Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinden sonra Türkiye'de bir cumhurbaşkanı seçimi krizi yaşanacağını belirterek, "Bunun sorumluları tarihe hesabını veremeyecekler" dedi. Erdoğan, seçim kampanyası için eşi Emine Erdoğan'la birlikte geldiği Batman'da cuma namazını Site Camisi'nde kıldı. Valilik Meydanı'nda, 40 derecenin üzerinde sıcağa rağmen toplanan coşkulu kabalalığa seslenen Erdoğan, eşiyle birlikte alanda bulunanlara kırmızı karanfil attı. Sıcak nedeniyle alandakilere pet şişelerle su ve şapka dağıtıldı. Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine değinirken, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in seçildiği gibi Abdullah Gül'ü de seçmek istediklerini söyledi. Bu sırada Cumhurbaşkanı yuhalandı ve "Sezer istifa" sloganı atıldı. Erdoğan ise, "Değerli kardeşlerim sizler gönlünüzle konuşacaksınız, yuhlarınızla değil" diyerek müdahale etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HESAP VEREMEYECEKLER
"Şu anda Türkiye bu seçimlerden sonra bir cumhurbaşkanı seçimi kriziyle karşı karşıyadır. Bunun sorumluları tarihe bunun hesabını veremeyeceklerdir. İki kere iki dört etmez ki beş eder dediler ve geçici olarak da bunu kabullendiler, zorladılar ve bunun kararını çıkardılar. Bunu belki yasaları zorlayarak yapabilirsiniz ama bunu millete yutturamazsınız. Cumhurbaşkanı cumhurun başkanı değil mi, cumhur burada. Cumhursuz cumhur olmaz, milletsiz milliyetçilik olmaz, halksız halkçılık olmaz ve bunlar sandıkta bunun cevabını alacaklar; sizler de kimin ne kadar demokrat olduklarını gördünüz. Şimdi 367'nin üstünde bir rakamla yeniden yetki istiyoruz." Başbakan Erdoğan, Genç Parti lideri Cem Uzan'ı da "Şimdi meydanlarda kuru sıkı atıyorlar. Dürüst olacaksın dürüst. İmar Bankası'nın ne olduğu ortada, 8 milyar dolar batırıldı, şimdi oy istiyor. Bu İmar Bankası'nın kime ait olduğunu, battığını biliyorsunuz" dedi. "Hizipçi siyasetlerle, bölgeci siyasetlerle, kabileci siyasetlerle Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamazsınız" diyen Başbakan Erdoğan, CHP'nin politikalarını anlatırken, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganları üzerine, "Siz sandıkta o işi yapacaksınız" dedi. Erdoğan, DTP'nin bağımsız adaylarını da hedef alarak "oylarınızı israf etmeyin" dedi. Erdoğan " İnşallah YÖK denilen olayda; Bu seçimlerdeki sandıktan çıkacak neticeyle o da yerini bulacak" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları