kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP Genel Başkanı Baykal, Adana'da

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP Genel Başkanı Baykal, Adana'da
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim mitingi için gittiği Antakya'da, kendisini taşıyan helikopterin, 1 kişinin ölmesi, 1 kişinin de yaralanmasına neden olduğu için büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Deniz Baykal, miting sonrası geldiği Adana Şakirpaşa Havaalanı VIP Salonu'nda, yaşanan kazayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güzel bir çalışma için Antakya'da bulunduklarını, yaşanan olay sonrası ağızlarının tadının kaçtığını belirten Baykal, şunları kaydetti: ''Hatay mitinginde talihsiz bir kaza yaşandı. Hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. Helikopter yer değiştirirken duvara çarpan pervanenin parçaları, durakta bekleyen bir hanımefendi ile bir genci yaraladı.

Biz bir görev yapıyoruz. Sorumluluk duygusu içinde vatandaşlara düşüncelerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Keşke buraya gelmemiş olsaydık. Ama kader, kısmet. Olay yargıya intikal edebilir. Onlar değerlendirilir. Kötü niyet olmadığı çok açık. Bu olay kimsenin isteyeceği bir olay değil. Hepimizin çok canı sıkıldı ve ağzımızın tadı kaçtı.

Seçim kampanyalarında bu tür olaylar yaşanıyor. Ben tedbir olarak konvoy yaptırmıyorum. Ancak bu bir helikopter kazası.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak üzüntülerini ifade ettiğini belirten Baykal, kendisinin ise yaralıyı arayarak geçmiş olsun dileklerini, vefat eden kadının kardeşiyle de konuşup taziyelerini bildirdiğini söyledi. Baykal, iniş sırasında da kendilerini Maşuklu beldesindeki Hatayspor Kulübü Tesisleri'nde bekleyenleri Antakya Atatürk Stadı'na iniş yaptıkları için göremediklerini bildirdi.