kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk oy pazartesi günü

Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu'nun 22 Temmuz seçimlerine yönelik belirlediği seçim takvimi işliyor. Takvime göre ilk oy, gümrük kapıları ve havaalanlarında Pazartesi günü saat 00.01'den itibaren kullanılmaya başlanacak. Yurtdışından gelen vatandaşlar, 22 Temmuz'da yapılacak seçimler için ilk oy kullanan seçmenler olacak.

İlk oy sandığı gümrük kapıları ve havaalanlarında kurulacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre gurbetçiler oylarını Pazartesi günü saat 00.01'den itibaren kullanmaya başlayacak.

PROPAGANDA KUR'ASI 10 TEMMUZ'DA

Gümrükler ve havaalanlarında oy kullanma işleminin başlamasının yanı sıra siyasi partiler de 8 Temmuz'da televizyon ve radyolarda propaganda sırasının belirleneceği kur'aya katılacak temsilcilerini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirecekler. Kur'a ise 10 Temmuz Salı günü çekilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi şöyle işleyecek:

8 Temmuz: Seçimlere katılan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda için başvuruların ve propaganda sırasının belirlenmesi için kur'aya katılacak temsilcilerin Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesinin son günü.
10 Temmuz: Siyasi Partilerin radyo ve televizyonda propaganda sıralarının belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nca ad çekilmesi.
11 Temmuz: -İlçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanmasının bitirilmesi.
-Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılmasının tamamlanması ve dağıtılamayanların ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslimi.
12 Temmuz: Seçim propagandası ve yasakların başlangıcı.
15 Temmuz: Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarının başlaması.
16 Temmuz: Görevlilerle ilgili eğitim çalışmalarının tamamlanması.
17 Temmuz: Taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen listelerinin kesinleştirilmesi.
18 Temmuz: İlçe seçim kurulları başkanlıklarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlıklarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri.
21 Temmuz: Seçim propagandalarının sonu (Saat 18.00)
22 Temmuz: Oy verme günü

(ANKA)