kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan’ın seçim startını verdiği Siirt’teki mitingde, 40 dereceyi aşan sıcak katılımcılara zor anlar yaşatmıştı.

Liderleri mitingler değil sıcak zorluyor

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Partilerin miting programları çöl sıcaklarına göre ayarlanmaya başlandı. Parti teşkilatları miting saati ve yeri konusunda sıcaklık derecesini dikkate alıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Liderleri mitingler değil sıcak zorluyor
Türkiye çöl sıcaklarına girerken siyaset hız kesmedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın programlanmış 54 ilde mitingi var. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 40'a yakın, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar 45 ilde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 30 ilde miting yapmayı hedefliyor. Ancak sıcaklar nedeniyle miting saatleri ve miting alanıyla ilgili yeni ayarlar yapılmaya çalışılıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal SABAH'a, "Sıcaklar vatandaşı da siyasetçileri de zorluyor" dedi. DP, bir bölgede üst üste iki miting yapmıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting konuşmalarını 45 dakika ile sınırladı. AK Parti, CHP, MHP ve DP meydanlarda su ve şapka dağıtıyor. Parti temsilcileri mitinglerin saat 17.00'den sonra yapılmasını istiyor.

SICAK ÖNLEMLERİ
Partilerin sıcak önlemleri şöyle:
CHP: (Mehmet Sevigen CHP Genel Başkan Yardımcısı) Gölgeli mekân olmasına dikkat ediyoruz. Geç saatlere almaya çalışıyoruz. Her miting için 30 bin şapka yedekte tutuluyor. Yaklaşık 30 ilde miting var. Bu nedenle Malatya'dan sonraki mitingleri 17.00 sonrası yapmayı planlıyoruz. Genel Başkanımız Baykal, mitinglerin akşam 19.00 ya da 20.00'de olmasını istemişti. Helikopterle su dağıtılma işi de olmadı. Ama, organize edebilirsek yine düşünülebilir.
AKP: (Mustafa Ataş AKP Seçim Koordinasyon Başkanı) Mitinge gelenlere şapka ve su dağıtımı yapılıyor. Sağlık Bakanlığı partilerin il başkanlıklarının talep etmesi durumunda ambulanslar hazır tutuyor.
MHP: Şapka dağıtıyor. Genel Başkan Bahçeli, konuşmasını 45 dakika ile sınırlandırdı. Bahçeli'nin kullandığı üç seçim otobüsünde de klima ve duş var. Miting saatleri ise 17.00'den sonraya denk getiriliyor.
DP: İki kez üst üste aynı bölgede miting yapılmıyor, Şapka, tişört ve yelpaze dağıtılıyor. Mitingler öğleden sonra yapılıyor. Eski Çankırı Milletvekili Teşkilat Başkan yardımcısı Ahmet Uyanık son mitingde, güneş çarpmasından hastanelik oldu.