kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yabancı dil tazminatı kapsamı genişliyor

Yeni Haber
Kamu personelinin yabancı dil bilgisinin seviye tespit sınavı sonucu tazminat alacağı diller arasına Ermenice, Gürcüce, Japonca, Korece, Macarca ve Ukraynaca da eklendi.

Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas Ve Usuller Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dahil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre alan personel yönetmelik kapsamına alındı.

Yönetmeliğe göre, bu kapsamdaki personel dışında olanlar da dil bilgisi seviyesini ölçmek için Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı'na girebilecek.Kapsamda bulunan personelin yabancı dil tazminatı alabilmesi için, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda başarılı olmak gerekecek.

Daha önce tazminat ödenecek diller İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Yunanca, Danimarkaca, Farsça, Hollandaca, Arapça, İrlandaca, Portekizce, Rusça, Bulgarca, Çince, Macarca, Rumence, Lehçe ve Sırpça olarak sıralanıyordu.

Adaylar, her Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na ancak bir yabancı dilden katılabilecek ve başvurudan sonra sınava girmek istenilen yabancı dil değiştirilemeyecek.

Sınavda 90-100 arasında puan alanlar (A), 80-89 arasında puan alanlar (B), 70-79 arasında puan alanlar (C), 60-69 arasında puan alanlar (D), 50-59 arasında puan alanlar (E) seviyesinde kabul edilecek.

Konuya ilişkin 21 Eylül 1990 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esaslar'' yürürlükten kaldırıldı.

AA