kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Paris Hilton'la karşılaştırdılar

ANKARA
Kızının türbanla diploma alması üzerine yapılan eleştirilere karşı Gül, "Mutluluğu zehir oldu" diyerek sert tepki gösterdi..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kızı Kübra Gül'ün Bilkent Üniversitesi mezuniyet törenine türbanıyla katılması üzerine yapılan eleştirilere sert cevap verdi. Bilkent'te 13 Haziran'da gerçekleştirilen tören sonrası yapılan yorumlarla ilgili Kanal 7 Televizyonu'nda soruları yanıtlayan Gül şöyle dedi: "Burada hoşgörüsüzlüğü gösteriyorlar sadece. Yaptıkları şey bu. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir manzara yoktur. Koca koca insanlar bunu yapıyor. Ben onlar adına üzüldüm. Üstelik üniversitenin açık bir amfisinde, dışarıda yapılmış bir şey. Bir genç kızın en mutlu olacağı günü bile bu şekilde zehir etmeyi kendilerine görev arz etmişler. Hoşgörüsüzlükten başka bir şey değil." Gül kızının mezuniyet törenine türbanla katılmasıyla ilgili en sert eleştiriyi ise isim vermeden bir köşe yazarına yöneltti. Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi yazarı Kubilay Çelik'in, "Adalet herkese göre farklı olmaz" başlıklı yazısına atıfta bulunan Gül, bazı köşe yazarlarının kızını, "Paris Hilton'la karşılaştıracak kadar alçaldığını" söyledi.

YÖK SORUŞTURMA AÇTI
Çelik yazısında ABD'de Paris Hilton gibi ünlü birine bile adalet önünde ayrıcalık tanınmadığını belirterek "Kapıcı Ahmet efendinin veya memur Mehmet Bey'in kızı okula türbanla giremiyorsa, Dışişleri Bakanı'nın kızı da girememeliydi" ifadesini kullanmıştı. Mezuniyet sonrasında ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, "Üniversiteye dinsel simge içeren bir kıyafetle girme yasağına aykırı davrananlar ve göz yumanlar suç işliyor" demişti. Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran da YÖK'ü işlem yapmaya davet etmişti. YÖK eleştirilerin ardından olayla ilgili 15 Haziran'da soruşturma başlattı.