kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bebek beslenmesinde 'Gelecek İçin' dönemi

21.06.2007
Bebeklere doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılması ve daha sağlıklı nesiller yetişmesi için harekete geçen mama üreticisi Milupa, 'Gelecek İçin Beslenme' adlı interaktif programıyla, ailelere rehberlik edecek. Kendi ürünlerinde sağlıklı malzemeler kullanmayı ilke edinen firma; 'milupa.com.tr' adlı internet sitesinde, ailelere doğru beslenme kurallarını öğretecek.

Aile bilinci önemli
Amaçlarının, bebeklere sağlıklı bir hayat sağlamak olduğunu vurgulayan Milupa Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır, 'Gelecek İçin Beslenme' projesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "0-3 yaş arası bebeklere doğru beslenme alışkanlığı edindirmek, ailelerin bu konudaki bilgi ve eğilimleriyle yakından ilgilidir. Biz bu projeyle annelerin beslenme konusunda en doğru bilgi ve ürüne ulaşmasını sağlayacağız."

Sebzeye alışmalılar
'Gelecek İçin Beslenme' projesi için düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli de, yetişkinlik döneminde yaşanan sorunların bebeklikteki beslenmeyle ilgili olduğunu vurguladı. Taylan Kümeli, ailelere şunları önerdi: "Bebeklerin ilk üç yılında, şeker ve tuz tüketimi kontrol altına alınmalıdır. Meyve ve sebze ile beslenmeye ağırlık kazandırılmalıdır. Bebeklerin meyve ve sebze tadına alışması, ileriki hayatlarında sağlıklı bireyler olmasında etkin rol oynayacaktır."