kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Yeni bir alışveriş merkezi 'en iyi'lerle birlikte geliyor

İstanbul, yeni bir yaşam ve alışveriş merkezine kavuşuyor; Astoria Alışveriş Merkezi. Konsepti ve yenilikçi hizmet anlayışıyla, ekim ayında, Esentepe'de açılıyor. Alışveriş merkezi açılmadan önce üstündeki residence'lar çok konuşulmuştu. Aralarında Mehmet Ali Erbil, Seda Sayan ve Abdullah Kığılı'nın da bulunduğu birçok tanınmış kişinin burada dairesi var.

HELİKOPTERLİ HİZMET
Ancak bu çok katlı yapının özellikle 26'ncı katı çok önemli. Burası İstanbul Boğazı'nı uçsuz bucaksız görüyor. İstanbul'a bu kadar hakim başka bir manzara yoktur diye düşünüyorum. İşte bu kat için, dünyaca ünlü restoranlar ile görüşmeler son hızla devam ediyor. Daha önce de yazmıştım; Nobu ile görüşülüyor. Astaş'ın sahibi Vedat Aşçı, New York'un dünyaca ünlü Cipriani Restaurant'ını getirmeye çalışıyor. Bu arada aldığım duyumlara göre; Paris Buddha Bar da talipliler arasında. Yetkililer bu hafta görüşmeye geleceklermiş. Üçü arasında hangisi galip gelecek ve hangisiyle anlaşılacak önümüzdeki günlerde belli olacak. Ancak hangisi olursa olsun, İstanbul için çok iyi olacak. Hep söylüyorum; bu kış, yeni mekanlarıyla İstanbul çok ama çok iddialı!.. Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş. tarafından hayata geçirilen Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi; beş yıldızlı otel ve residence hizmeti sunan Kempinski Residence ile aynı komplekste yer alıyor. Astoria; Esentepe'de eğik mimarisiyle dikkat çeken Kempinski'nin beş katına yayılıyor. Oda servisinden limuzin ve helikopter kiralamaya kadar her türlü hizmetin sunulacağı residence'larda yaşam çok yakında başlayacak.

İSTANBUL'UN MERKEZİ
Alışveriş merkezi ise yerli ve yabancı lüks markaları, restoranları, Uzak Doğu'nun önde gelen SPA ve fitness işletmecisi Anantara'yı ve yeni akımları İstanbullular ile buluşturacak. Alışveriş merkezinin en büyük avantajı merkezi konumu. Finans, sigorta, telekomünikasyon, lojistik, ilaç firmaları ve holdinglerin yer aldığı bölgede Astoria'yı açtıklarını vurgulayan Astaş'ın sahibi Vedat Aşcı, "Çevre iş yerlerinde çalışan 50 bin kişinin yürüyerek ulaşabileceği bir noktadayız. Astoria; bu avantajlı konumu, yaratacağı istihdam ve yenilikçi hizmet anlayışıyla Türk ekonomisine artı değer katacaktır" diyor. Astoria'da; bin kişilik oturma kapasitesine sahip 10 sinema salonu da bulunacak.