kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Blair'in Katolik olacağı iddiası

Yeni Haber
İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, yarın Papa 16. Benediktus ile görüştükten sonra Protestanlıktan Katolikliğe geçeceği, bunu da görevine veda edeceği 27 Hazirandan hemen sonra kamuoyuna açıklayacağı öne sürüldü.

Blair-Papa görüşmesinin Orta Doğu'daki durumla ilgili olduğunu yazan İngiliz basını, bu görüşmede Blair'in kendi özel dini tercihleriyle ilgili konuları da Hristiyan dünyasının ruhani lideriyle paylaşacağını iddia etti. Blair'in yakın çevresine dayandırılan iddialara göre, Blair eşinin mezhebi olan Katolikliğe geçiş fikrini de papa ile görüşecek.

Blair'in zaman zaman eşi ve çocuklarıyla birlikte Katolik kilisesinde ayinlere katılması tartışmalara yol açmış, ancak kendisi bu konuda yorum yapmaktan kaçınmıştı. Blair çiftinin 4 çocuğu da Katolik kilisesinde vaftiz edilmiş, Blair başbakan seçilene kadar bir zamanların Katolik kardinali Hume ile görüş alışverişlerini sürdürmüş, başbakan seçildikten sonra bu tür görüntüler vermekten kaçınmıştı.

İngiliz basını ise Blair'in kamuoyu önünde bu tür görüntüler vermese de Başbakanlık konutunda özel ayinler düzenlettiğini yazıyordu.

Konut sözcüsü, Blair'in Katolik olacağına dair iddiaları, "konunun son derece özel olduğunu" öne sürerek yanıtsız bıraktı.

(AA)