kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Hamas kanlı katildir'

Gazze'yi ele geçiren Hamas'ı kendisine suikast düzenlemekle suçlayan Filistin lideri Mahmud Abbas, "Gazze'de devlet kurmaya çalışıyorlar. Bu kanlı teröristlerle diyalog yok" dedi..
Filistin'de El Fetih ile Hamas arasında gerilim tırmanıyor. Filistin lideri Mahmud Abbas ulusa sesleniş konuşmasında Hamas'ı geçen ay Gazze'ye yapmayı planladığı seyahat esnasında kendisine suikast düzenlemeye çalışmakla suçladı ve bu plandan Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşal'i sorumlu tuttu. Hamas'ın Gazze'de aralarında Yaser Arafat'ın evinin de bulunduğu hükümet sembollerine saldırmasına sert tepki gösteren Abbas, 'kanlı teröristler' olarak nitelendirdiği Hamas'la diyalog kapısını kapattı.

EL FETİH BÖLÜNDÜ
El Fetih örgütü liderlerinden ve İçişleri Bakanlığı'nın eski sözcülerinden Halid Ebu Hilal Mahmud Abbas'tan ayrılıp "Fethul Yaser" adı altında yeni bir örgüt kurdu. Abbas'ın suçlamalarını reddeden aşırı dinci Hamas bu sözleriyle Abbas'ın kendi kendine zarar verdiğini savundu. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Filistin lideri, Gazze ve Batı Şeria'yı birbirinden ayırmayı amaçlayan İsrail ve ABD komplosuna karışmıştır." dedi. Hamas yandaşları Gazze sokaklarında gövde gösterisi yaptı. Abbas karşıtı sloganlar attı.
Haberin fotoğrafları