kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trafo bomba gibi patladı:1ölü, 6 yaralı

Müslim SARIYAR / Fatih ULAŞ
BEDAŞ görevlisi üç teknisyen trafodan duman çıktığı ihbarıyla olay yerine gitti. Trafonun kapısı açıldığında meydana gelen patlamada 1 teknisyen öldü, 6 kişi yaralandı..
Güngören'deki bir trafoda teknik arıza yüzünden meydana gelen patlamada bir BEDAŞ teknisyeni öldü, 2'si polis memuru 6 kişi yaralandı. BEDAŞ yetkilileri patlamanın teknik arızadan kaynaklandığını açıkladı. Merter Nesih Özmen Mahallesi Savaş Caddesi ortasındaki 100 metrekare yeşil alanda kurulu trafo merkezinden duman çıktığı yönünde ihbar alan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'de BEDAŞ) görevli teknisyen Erdal Ökten, Mustafa Çam ve Raif Zafer, dün saat 08.30 sıralarında olay yerine gitti. Görevlilerin trafo merkezinin kapısını açtığı sırada bir nedenle patlama oldu.

TEKNİK ARIZA DENİLDİ
Patlamada, BEDAŞ görevlileri Çam, Ökten ve Zafer'in yanı sıra caddeden geçen motorize ekipte görevli polis memurları Özer Çalışkan ve Mesut Topal ile yoldan geçen kişilerden Ayhan Demiral ve Hüseyin Külek yaralandı. El, yüz ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ancak Ökten, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Çevredeki bazı ev ve işyerleri ile araçların küçük çapta hasar görmesine neden olan patlamada, trafo merkezinin büyük bölümü çöktü. Olay yerinde inceleme yapan BEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ergin Önder, "Patlamanın, orta gerilimde enerjiyi kesen kesici aletten kaynaklandığını tespit ettik" dedi. Bu tür bir patlama ile ilk defa karşılaştıklarını belirten Önder "Daha geniş bir inceleme sonucunda patlamanın tam açıklamasını bulabiliriz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları