kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcak rekoru geliyor

MERKEZ
Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası, 5 gün boyunca tüm yurdu kavuracak. Uzmanlara göre, Türkiye'yi son 30 yılın en sıcak hafta sonu bekliyor..
Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası önümüzdeki 5 gün boyunca sıcaklıkları 4 ile 7 derece artıracak. Türkiye'yi son 30 yılın en sıcak hafta sonunun beklediğini belirten yetkililer, termometrenin İstanbul'da gölgede 35, Antalya'da 40, Aydın'da ise 43 dereceyi göstereceğini ifade etti. Nemle birlikte hissedilen hava sıcaklıkları ise 1 ila 3 derece fazla olacak. Başta Batı ve Güney Sahilleri'ni yakacak olan sıcak hava nedeniyle il sağlık müdürlükleri alarma geçti, orman yangınlarına karşı önlemler en üst dereceye çıkartıldı. Edinilen bilgilere göre, önümüzde 5 gün tüm yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava olacak. İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 32 dereceye kadar çıkacak. Gece ise 21 derece olacak. Ankara'da sıcaklığın 31 derece olması beklenirken İzmir'de ise 36 dereceyi bulacak. Antalya'de ise hava sıcaklıkları 37 dereceye kadar yükselecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 33 ila 36 derece arasında değişecek. Doğu Karadeniz Sahili ile Şırnak ve Hakkâri'de ise yer yer sağanak yağış beklenirken sıcaklıklar 25 - 29 derece civarında seyredecek.

KARADENİZLİ NİSPETEN RAHAT...
Yarın ise hava sıcaklıkları 3-4 derece artacak. İstanbul'da sıcaklık 34 dereceye, Ege sahillerinde 39 dereceye kadar çıkacak. Akdeniz'de ise Antalya'da 39 dereceyi bulurken diğer illerde 33- 36 derece arasında değişecek. Ankara'da hava sıcaklığı 34 dereceyi bulacak. Karadeniz bölgesinde ise sıcaklıklar 26 ila 29 derece arasında değişecek. Gelecek hafta başı ise sıcaklıklar 43 dereceye kadar yükselecek.
Haberin fotoğrafları