kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Nazım Durak

Bacak ve karın estetiği bir arada yapılabiliyor!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Sınır tanımayan estetik operasyonlar sayesinde artık vücudunuz yeni baştan şekillenebiliyor. Karın germe, liposuction, bacak germe ve kalça küçültme ameliyatları birarada uygulanabiliyor. Sarkan memeler toparlanıyor, bacak için geliştirilmiş silikonlarla sütun gibi bacaklar yaratılabiliyor..
Estetikle ilgili okurdan gelen soruları Dr. Nazım Durak yanıtladı:

* 19 Ocak'ta burun estetiği yaptırdım. Ama sonuç bir facia; burnumun yan tarafları kırılmış, ön orta tarafta da yandan bakıldığında çıkıntı görünüyor. Ayrıca dudakla burnum arasındaki mesafe arttı ve çok kötü gözüküyor. Bu mesafe düzelir mi? Doktoruma da güvenimi kaybettim...
Ameliyatı yapan hekime güveninizi yitirdiyseniz dalında uzman bir hekime başvurun. Problemli bir burnun düzeltilmesi, dokunulmamış bir burnu ele almaktan çok daha zordur. Burun çok kaldırılmışsa dudakla arasındaki mesafe uzamıştır, kadınlarda bu mesafe 90 ila 110 derece arasındadır. Ama düzeltmek mümkün; ikinci bir operasyon gereklidir.

* Birkaç yıl önce burun estetiği ameliyatı geçirdim. Ama sonuçtan hiç memnun kalmadım; artık aynaya bakmak bile istemiyorum! Ameliyatı yapan doktor Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanıydı. Tekrar ameliyat olmam mümkün mü?
Kesinlikle bir plastik cerraha gidin. Burun estetiği konusunda estetik cerrahlar tecrübelidir. KBB uzmanı yerine, estetik cerrahı tercih edin.

PROTEZLE DOĞAL MEMELER
* Liposuction yaptıracağım doktoru nasıl seçmeliyim? Liposuction yerine LPG (vücut ütüsü) mi tercih etmeliyim? Çukurluklar oluşturduğu söyleniyor, doğru mu?
Liposuction; vücudun bazı bölgelerindeki inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi yöntemidir. Doğru ellerde yapılırsa liposuction'da bir yer çukur, bir yer tümsek olmaz. Kilo aldıktan sonra dalgalanmalar olmaz. Çukurlar, hastanın derisini çok iyi değerlendiremeyen hekim hataları sonucu ortaya çıkar. Selülitler, liposuction ile giderilmez. Doktoru seçerken, uygulama yaptığı hastaların sonuçlarına bakın. Çukurluk oluşmuş hastası varsa, o doktoru tercih etmeyin. 'Vücut ütüsü' olarak bilinen LPG'ye biz plastik cerrahlar karşıyız. Çünkü vantuz gibi deriyi çekip bırakıyor ve derinin elastikiyetini bozuyor; yani gevşemesine neden oluyor. Bunun yerine ultrason tarzındaki cihazlarla yapılan uygulamalar, deri altında yağ dağılımını sağlar. Onları tercih edin.

* 21 yaşındayım, hiç doğum yapmadım ve göğüslerimi büyütmek istiyorum. Meme başım çok küçük, meme altıma koltuk altı protezi mi önerirsiniz?
Bu yaştan sonra memeler daha fazla büyümez. Omuz, kalça ve bel oranlarına göre seçilecek ve kas arkasına yerleştirilecek uygun çaptaki bir protezle doğal güzel göğüsler yapılabilir. Koltuk altından ya da meme başından girilebilir. Bunun seçimini doktor yapar ancak şunu bilin ki; meme altından girilirse iz kalır, koltuk altından yapılırsa iz kalmaz. İki yöntemde de his kaybı yoktur; doğum yapıp süt verebilirsiniz.

İYİ CERRAH SEÇİN
* 53 yaşındayım. Senelerdir aklımı karnıma takmış durumdayım çünkü çok sarkık. Tahminim; karnım, keserek yapılacak bir ameliyatla düzelir ve bundan da korkuyorum. Boyum 1.73, kilom 67 ve hayatımda hiç sigara kullanmadım. Bu özellikler iyileşme sürecimi çabuklaştırır mı?
Bu özellikleriniz karın germe için ideal bir hasta olduğunuzu gösteriyor. Her ameliyatta olan riskler karın germede de vardır. Hastanın özelliklerinin çok iyi tanınması ve tabii anestezi doktoru ile hekimin becerisi riski azaltır. İki saatlik bir operasyondur ve ertesi gün taburcu olursunuz.

* 48 yaşında iki çocuklu bir anneyim, 6 ay önce rahatsızlığımdan dolayı sağ göğsüm alındı ve bu beni çok rahatsız ediyor. Yerine göğüs yaptırabilir miyim?
ABD'de genel cerrahlarla plastik cerrahlar birlikte ameliyata giriyor ve aynı seansta kanserli meme alınıp, yerine yenisi yapılıyor. Onkoloji uzmanına danışın. Bu süreç içinde karından alınacak dokuyla tek seansta öteki meme ile eşit olacak şekilde meme yapılabilir.

* Sezaryenle doğum yapanlara karın gerdirme ameliyatının pek iyi olmadığını, riskli olduğunu duyuyoruz! Bu doğru mu?
Bunlar yanlış duyumlar ve kulaktan dolma bilgiler. Sezaryen ameliyatının hiçbir engeli yoktur. Karınla birlikte meme de yapılabilir. Boy ve kilo nedeniyle son derece gereksiz yere kilolu görünen kadınların bu ameliyatı olmasında fayda vardır.