kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hocası.. Kocası.. Katili..

"BU Yücel Kop, bu Süreyya'yı yok edecek" dediğimizde bizi, yani Rahmetli Kenan'ı (Onuk), Cüneyt Ağbi'yi (Koryürek) ve beni resmen "Vatan Haini" ilan eden meslekdaşlarımız içinde bugün özür dilemeyi düşünen var mı acaba?.
Dünya çapında bir yetenek, bugün portföyünde " Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu" yazması gereken Süreyya Ayhan, 2003'ten beri pistlerde yok. Koşmuyor.. Şimdi Osaka Dünya Şampiyonası'nda da koşmayacağı açıklandı..
Yani?.. Nerde Süreyya Ayhan!..
Bilmedikleri, anlamadıkları atletizme, popülizm hevesleri ile sarılıp, cinayeti önceden haber verenleri, dokuz köyden kovduranlar, şimdi kına yakıyorlar mı acaba?.
Süreyya Ayhan, 2003'ten beri hocası ve kocası ile birlikte dünyanın en güzel yerlerinde lüks içinde yaşıyor.. Ödeyen de bu millet.. Peki karşılığında ne var?. İki yıllık doping cezası utancı.. Başka.. Başka bir şey yok.. Tek yarış koşmadı..
Antrenman.. Form.. Yücel Kop, Süreyya'yı federasyondan da, medyadan da casus gibi kaçırdığı için kimsenin haberi yok..
Geçen yıl Avrupa Şampiyonası öncesinde cezası bitmişti, ama Kop koşturmadı. Grand Prix, Golden Lig gibi yarışlara da sokmadı.. İpliği pazara çıkmasın, ekmek elden su gölden hayat bitmesin diye, 2007'yi hedef gösterdi.
2007 geldi, Kopları arayın ki, bulasınız.. Yeni doping yönetmeliği gereği, her gün, her saat, her an bulunduğu yeri Ulusal ve Uluslararası Federasyona bildirmesi gereken Süreyya Ayhan'ı, Avrupa'da verilen adreslerde aramaya ve "Ne yapıyor" diye bakmaya giden federasyon heyeti eli boş döndü. Süreyya'yı bulamamışlardı..
Ardından haber patladı.. Hani benim, altı ay önce verdiğim haber.. "Dünya Şampiyonasına bir ay kala Süreyya sakatlanırsa şaşmayın" demiştim. O haber.. Yücel Kop açıkladı.. Süreyya sakatlanmıştı. Dünya Şampiyonası'nda koşması mümkün değildi. Yeni hedef 2008'di..
Hedef biter mi?.. Gene sakatlanır, 2009 Dünya Şampiyonası var.. 2012 Olimpiyatları var. Bu ülkede para bol.. Kopları Amerika, Avrupa, Afrika'da beslemeye devam ederiz.
4 yıldır koşmayan bir atlet nasıl sakatlanır?.
Ya sakatlık haberi yalandır, bahanedir. Katılınca Osaka'da rezil olunacak, fonlar kesilecektir. O zaman kaçmalı, 2008'e kadar zaman kazanmalı..
Ya doğrudur.. O zaman Yücel Kop, Süreyya'nın sadece kocası ve hocası değil, katilidir de.. Hiçbir yarışa katılmayan atlet antrenmanda nasıl sakatlanır?. Bu takım sporu değil ki, biriyle boğuşurken gitsin.. Bireysel sporda sakatlığın sorumlusu, antrenördür. Sporcusunu, kaslarını ölçmeyi, biçmeyi bilmeyen ve onu sakatlayacak kadar zorlayan cahil antrenör.. Yücel hangisi bunların!..