kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara’da terör trafiği

Yeni Haber
Ankara, dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra bugün yoğun bir "terör trafiği" yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan dün yapılan resmi program açıklamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyareti, Orgeneral Büyükanıt'ın da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile olağan görüşmesinin yer almasına karşın bu üçlü trafiğe yeni isimler eklendi.

Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay Karargahı'na giderek özel bir terör brifingi alması, ardından da MİT Müsteşarı Emre Taner ile görüşmesi hareketli saatlerin yaşanması neden oldu. Bu trafiğe, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un Başbakanlığa gelerek Başbakan Yardımcısı Şener ile görüşmesi ve Şener'in de Cumhurbaşkanlığı'na çıkması eklenince Ankara'da yaşanan heyecanın dozu yükseldi.

Ankara'daki yoğun trafik saat saat şöyle yaşandı:

11.00-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genelkurmay Karargahı'nı ziyaret ederek Genelkurmay Başkanı'ndan özel bir terör brifingi aldı.

13.15-
Başbakan'a verilen brifing sona erdi. Beklenenden daha uzun süren brifing yaklaşık 2 saat sürdü.

13.45-
Başbakan Erdoğan ile MİT Müsteşarı Taner'in Başbakanlıktaki görüşmesi sona erdi.

14.15- ABD Büyükelçisi Ross Wilson Başbakanlık merkez binaya gelerek Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile sürpriz bir görüşme yaptı.

14.30- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Sezer ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi.

14.45- ABD Büyükelçisi ve Şener ile yaptığı sürpriz görüşmeyi tamamlayarak Başbakanlık'tan ayrıldı.

15.00- Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı'ndan Başbakanlığa geçti. Aynı saatlerde MİT Müsteşarı Emre Taner de Başbakanlığa geldi.

15.15- ABD Büyükelçisi ile görüşen Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Çankaya Köşkü'ne çıktı.

15.40- Abdüllatif Şener Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesini tamamlayarak Köşk'ten ayrıldı.

16.50.Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'tan ayrılarak, Altınpark'ta düzenlenecek AKP il teşkilatı toplantısına katılmadan önce çalışmalarını sürdürmek üzere Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

(ANKA)