kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu yılki Onur Ödülleri Ergün ve Turgul'un!

Adile Sultan Sarayı, önceki akşam 44'üncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtım gecesine ev sahipliği yaptı. Bu yıl festivalin 'Onur Ödülleri'nin Halil Ergün ve Yavuz Turgul'a verileceği açıklandı..
Bu yıl 19-28 Ekim tarihleri arasında 44'üncüsü gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtımı, önceki akşam Adile Sultan Sarayı'nda yapıldı. Sunuculuğunu Şebnem Dönmez'in üstlendiği geceye; Hülya Koçyiğit, Özgü Namal, Demet Evgar, Azra Akın, Fadik Sevin Atasoy, Özge Özberk ve Zafer Algöz gibi ünlü isimler katıldı. Türkiye Sinema ve Audiovisual Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen festivalin basın toplantısında konuşan festival başkanı Engin Yiğitgil, festival olarak 60'ıncı Cannes Film Festivali'nde tanıtımlar yaptıklarının altını çizdi:

CANNES'DAN OLUMLU YANIT
"Antalya Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Marketi'nin geçen yıl yakaladığı başarıyı, Cannes'da uluslararası sinemacılara sorduk ve olumlu yanıtlar aldık. Bu festival Türk sinemasına artı değerler kattığımızın önemli bir göstergesi oldu." Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, yaptığı konuşmada, iki yıl önce Altın Portakal Film Festivali'nde bir değişiklik yapılarak uluslararası platforma çıkıldığını anlattı:

ADIMIZDAN SÖZ EDİLİR OLDU
"Avrupa'nın en uzun soluklu festivallerinden olan film festivalimiz, zaman geçtikçe adından daha da söz ettirdi. Geçen yıl festivalimize katılan Amerikalı oyuncu Helen Mirren bizden üç ay sonra Oscar kazandı!'' 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Marketi'nin birarada düzenleneceği 'Uluslararası Antalya Film Festivali'nin jüri başkanlığını, tiyatro sanatçısı Genco Erkal yapacak. Bu yıl Onur Ödülleri ise oyuncu Halil Ergün ile yönetmen Yavuz Turgul'a verilecek. Bu yıl festivalin jüri başkanlığını yapacak olan Genco Erkal, festivalin Türkiye'nin en kökleşmiş organizasyonlarından olduğunu vurgulayarak, festivalin yapılan son atılımlarla uluslararası arenada hakettiği yeri aldığını söyledi.
Haberin fotoğrafları