kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Rumi’de; senfoni orkestrası, polifonik koro, tasavvuf sazları, dansçılar ve solistler yer alıyor.

Mevlana öğretileri Açıkhava'ya çıktı

İlker GEZİCİ-MAGAZİN Serdar CANIPEK-MERKEZ
Büyük düşünür Mevlana'nın 800. doğum yılı kutlamaları, önceki gece Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Rumi' gösterisiyle başladı. Yılmaz Erdoğan'ın Mevlana olduğu senfonik şov konukları büyüledi..
Mevlana Yılı etkinlikleri, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı bir açılış resepsiyonu ile başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen davette; Vali Güler bir konuşma yaparak şunları söyledi:

DAHA ÇOK HOŞGÖRÜ
"İçinde bulunduğumuz yıl, UNESCO ve BM tarafından Mevlana Yılı olarak tanımlandı. Bu sebepten dolayı, birbirimize karşı daha çok hoşgörü göstermemiz gerekiyor." Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Türkiye'nin tanıtımı açışından önemli bir yıl. İnsanların bu konuya önem vermesi gerekiyor" dedi. Resepsiyonun ardından, BKM tarafından Mevlana'nın 800'üncü doğum yılı nedeniyle hazırlanan 'Rumi' adlı senfonik gösteri Açıkhava Tiyatrosu'nda ilk kez sahnelendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün 'Mevlana Yılı' etkinliklerinin açılış gösterisi olarak seyirciyle buluşan 'Rumi', büyük beğeni topladı.

ERDOĞAN 'GEL' DEDİ
Şair ve besteci Orhan Şallıel yönetiminde sahneye konan 'Rumi-Senfonik Gösteri'de; tiyatrocu Ali Gül sesiyle, ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan da Mevlana olarak yer aldı. Gösterinin sonunda izleyicileri selamlamak için tekrar sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan, Mevlana'nın ünlü 'Gel' şiirini okudu.
Haberin fotoğrafları