kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu'nun çağrısı yine yanıtsız kaldı

Yeni Haber
Birleşme ve ittifak görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'a bir kez daha çağrıda bulunarak "süreci birlikte canlı yayında anlatalım" diyen Mumcu'nun bu çağrısı da yanıtsız kaldı. Eşi ve çocuklarıyla Prag'a tatile giden Mumcu'nun önümüzdeki hafta içinde kamuoyunun önüne çıkması ve yaşanan süreci anlatması bekleniyor. Mumcu'nun MKYK üyelerini de yine önümüzdeki hafta salı günü toplantıya çağırdığı belirtildi. Toplantıda Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin de belirleneceği kaydedildi.

Merkez sağda yaşanan gelişmelerin ardından seçimden çekilen Anavatan Partisi'nde moraller bozulurken, Genel Başkan Erkan Mumcu da hafta başında DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a "birlikte canlı yayına çıkalım ve süreci kamuoyuna birlikte anlatalım" çağrısında bulunmuştu. Mumcu, yaptığı çağrıda, birleşme ve ittifak sürecine ilişkin suskunluğunun "ilanihayi devam etmeyeceği"ni belirterek Ağar'a çağrınsa yanıt verme konusunda 1 hafta süre tanımıştı. Ancak ittifak görüşmelerinin de çıkmaza girmesiyle seçim çalışmalarına ağırlık veren ve mitinglere hazırlanan DP lideri Ağar'dan, Mumcu'nun çağrısına olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt gelmedi.

MUMCU TATİL DÖNÜŞÜ KONUŞACAK

Birleşme ve ittifak görüşmeleri sırasında sık sık Ağar'a, kamuoyunun önünde sürece ilişkin takvim açıklamasında bulunması çağrısında bulunan ve son olarak da canlı yayına çıkma teklifi getiren Mumcu'nun bu kez de çağrısının yanıtsız kalması nedeniyle, önümüzdeki hafta kamuoyunun önüne çıkıp, sürece ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Prag'a giden Mumcu'nun, kamuoyunun önüne çıkmadan önce de partisinin MKYK'sını toplayacağı ve sürece ilişkin MKYK üyelerini bilgilendireceği belirtildi. Mumcu'nun önümüzdeki hafta salı günü MKYK üyeleriyle bir araya geleceği, toplantıda Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin de belirleneceği kaydedildi.
kaydedildi.

(ANKA)