kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'dan adaylara: Allah size güç versin

CHP'nin 550 milletvekili adayını Ankara'da toplayarak seçim startı veren Deniz Baykal seçimlerin "sıradan" olmadığını söyledi ve "Şimdi CHP zamanı, değişim zamanı" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'da topladığı 550 vekil adayına "Allah gücünüzü arttırsın" dileğinde bulunarak seçim bölgelerine gönderdi. Baykal, "Terörü yenecek, yoksulluğu ortadan kaldıracak bir iktidara ihtiyaç olduğunu, ülkenin bölünmemesi için CHP'nin olması gerektiğini anlatın" diyerek seçim çalışmalarını başlattı. Baykal, dün genel merkezde adayların tanıtım toplantısına 10. Yıl Marşı'yla ve alkışlarla girdi. Sanatçıların şarkı ve türkülerinden sonra yaklaşık 70 dakika süren bir konuşma yapan Baykal, adaylara bu seçimin kader seçimi olduğunu belirterek, "Siz seçimi kazanırsanız, sadece siz kazanmayacaksınız, Türkiye ve halk da kazanmış olacak" diye konuştu.

'BARZANİ'NİN SÖZCÜSÜ'
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ülke içindeki terörist sayısını yanlış telaffuz ettiğini ifade eden Baykal, "Ülke içindekileri bitirdik mi ki dışarıdakilere bakalım" sözlerini hatırlattı. Baykal şöyle konuştu: "Bir başbakan Türkiye'de kaç terörist olduğu konusunda bilgi eksikliği içinde olabilir mi? Türkiye'deki terörü bitirdikten sonra Irak'taki teröristlerden bize ne? Irak'taki terör Türkiye'deki terörün bertaraf edilmesi için bitirilmeli. İlk kez Türkiye'nin Başbakanı Türkiye'nin tezini bırakıp Barzani'nin sözcüsü durumuna düştü."

'HESAPLAŞMAYA GİRMEM'
Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu söyleyen ve "Allah gücünüzü arttırsın" diyen Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben somut şeyler söylüyorum. Önce sözlerime cevap ver. Başkasına karakter ispatlama ihtiyacım yoktur. Bırakın beni, bir tek vatandaşa bile karakter sözü söylememesi gereken bir tek kişi varsa, o da Erdoğan'dır. Baykal'ın kimin ağzıyla konuştuğunu biliyormuş. Ben onun kimin ağzıyla konuştuğunu biliyorum" dedi. Baykal, Erdoğan'ın karakterini Cüneyd Zapsu'nun ABD'de söylediğini yineledi.