kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'CHP seçkinlerin partisi'

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül'le katıldığı Bingöl mitinginde gövde gösterisi yaptı. On binlerce kişinin katıldığı mitingde, CHP'nin anayasa paketi ile ilgili tutumunu eleştiren Erdoğan, "CHP seçkincilerin temsilcisi, halkın değil. Bunun hesabını halkım soracak" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasının ikinci mitingini dün Bingöl'de yaptı. CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, ana muhalefet partisini halkın değil, seçkinlerin partisi olmakla suçladı. Erdoğan, etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapanlara "yuh olsun" dedi.

"BAYKAL DİNLESİN"

Bingöl'e Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ASO Başkanı Ankara milletvekili adayı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'le birlikte gelen Erdoğan, kent turu atarken yine çocuklara oyuncak dağıttı. Önceki gün aşırı sıcak ve listelere tepki nedeniyle Siirt'te karşılaştığı ilgisizliğin acısını Bingöl'de Genç Caddesi'ndeki alanı dolduran on binlerle çıkaran Erdoğan'ın morali yerine geldi. Konuşması sık sık "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, "Silah, tekme, tokatla işimiz yok, biz fikirle geliyoruz, vurmaya değil" uyarısı yaptı. Daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı sert dille eleştiren Erdoğan, muhalefetin sandıktan kaçtığını savunarak, şöyle dedi: "Artık halkla işini halledemediği için bakıyorsunuz ikide bir Anayasa Mahkemesine gidiyor. 'Cumhurbaşkanı adayıyım' demediğim halde kalkıp bana vurdular, hakaret ettiler. Öyle saygı dışına çıkardılar ki, ülkemiz gerilmesin diye bunlara da katlandık. Milletimizin dilini biliyorduk, milletimizi tanıyorduk, ama onlar tanımıyordu, bilmiyordu. Çünkü onlar milletimizin diliyle konuşmaya alışmamışlardı. CHP seçkincilerin temsilcisi, halkın değil. İşte şimdi bunun hesabını 22 Temmuz'da benim halkım onlara soracak."

AYRIMCIYA YUH OLSUN

Erdoğan, ayrımcılık yapanları da şöyle uyardı: "Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara asla katılmıyoruz, onlara yuh olsun diyoruz, yuh. Bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da yuh olsun diyoruz. Dinsel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da yuh olsun diyoruz. Biz bir ve beraber olacağız. Evelallah tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olacağız. AK Parti'nin bahçesinde gül yetiştirenlere, yasemin yetiştirenlere nevruz yetiştirenlere hep aynı gözle bakılır, ayırım yapılmaz. Bu göz, bu bakış bizi bin yıl ayakta tutan 3 kıtada yer yüzüne adalet ve kardeşlik iklimini yayan Yunus'un, Hacı Bektaş'ı Veli'nin bakışıdır. Biz bu bakışla bakarız."

CAMİDE DEĞİL BURADA
Erdoğan, bir grup vatandaşın "Artık Bingöl'e de bakan istiyoruz" sözlerine "Bir ilden bakan çıkarmak veya çıkması o ilin ihya olması demek değildir. Böyle olsa 81 ilin bakanı olması gerekir. Türkiye'de size Tayyip Erdoğan bakan olarak yetmiyor mu da kalkıp bakan istiyorsunuz" dedi. Helikopterle Muş'a geçen Erdoğan Belediye Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde de konuştu. Erdoğan, "Cami avlularını seçim alanlarına çevirmek isteyenler gelsinler o işleri bu meydanlarda yapsınlar" dedi. Erdoğan, "Biz 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz' iktidarı değiliz" diye konuştu. n Ergun AKSOY/ BİNGÖL