kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'den Erdoğan'a "seçkinci" tepkisi

ANKA
Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, "CHP seçkinlerin partisidir" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'a, "Ne yazık ki Sayın Başbakan ne halkını tanıyor, ne de Cumhuriyet tarihini" sözleriyle yanıt verdi.

CHP'li Hacaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Bingöl Mitingi'nde yaptığı konuşmada, CHP için kullandığı "CHP seçkinlerin temsilcisi, halkın değil. Bunun hesabını halkım soracak" ifadelerine tepki gösterdi.

"Ne yazık ki Sayın Başbakan ne halkını tanıyor, ne de Cumhuriyet tarihini" diyen Hacaloğlu, Erdoğan'ın, CHP'ye saldırarak kendi aczini kapatmaya ve milletin gözünü boyamaya çalıştığını öne sürdü.

Hacaloğlu şöyle dedi:

"Ayakta duracak mecali kalmamış çiftçinin, kepengini siftah yapamadan kapatan esnafın, işsizlikten kırılan gençlerin, açlık ve yoksullukla boğuşan milyonların yanına yaklaşamayan, şehit cenazelerinden kaçan Sayın Başbakan, CHP'ye, halkın partisine saldırarak kendi aczini kapatmaya, milletin gözünün boyamaya çalışıyor.

Başbakan boş laf edeceğine, her gün akmakta olan şehitlerimizin kanına, ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden teröre, bugün ÖSS sınavına girip de üniversiteye giremeyecek olan yüz binlerce öğrencimizin sıkıntısına çare bulsun. Başbakanın hükümetin acil görevi budur. Sorunları çözemeyenler, sorunlarını çözemedikleri kesimlerce sandığa gömülürler. 22 Temmuz günü yapılacak seçimlerde de AKP sandıklara gömülecek ve Türkiye CHP iktidarında aydınlığa çıkacaktır."