kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dini mekanlara akın ettiler

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Dini mekanlara akın ettiler
Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi öğrenciler sınavı kazanabilmek için, aileleri ise çocuklarının başarılı olması için Mevlana Türbesi'nde dua etti.

Yüzlerce adayın hayatını etkileyecek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) pazar günü yapılacak. Yaklaşık 1 milyon 500 bin adayın yarışacağı sınav için adaylar birkaç yıl süren hazırlıklarını tamamlandı. Şimdi tüm dikkatler bu çabaların boşa gitmemesi umuduyla sınav anına yöneldi. Hazırlıklarını tamamlayan gençler bir yandan doruğa çıkan heyecanlarını bastırmaya çalışırken, bir yandan da son bir ümitle türbeleri ziyaret ederek dualarını etti. Öğrencilerin yanı sıra aileler de türbe ve yatırlara gidip, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adak adadı. Konyalı öğrencilerin ve ebeveynlerinin ilk tercihi Mevlana Türbesi oldu. Mevlana Müzesi'ne Konyalı öğrecilerin dışında çevre şehirlerden de ÖSS öncesi dua etmek için geldikleri gözlendi.

Sabah saatlerinde Mevlana Müzesi'ne gelen Bilal Selçuk Birici, bir yıldır okulda ve dershanede çalıştığını, bu çalışmalarının verimini almak istediğini söyledi.

Selçuk Birici, sınavdan bir gün önce Mevlana Hazretleri'nin yüzü suyu hürmetine istediği bölümü kazanabilmeyi Allah'tan dilediğini söyledi. Arkadaşlarıyla Mevlana türbesine gelen Mevlüt Demirci ise başarılı olmak için Allah'ın sevgili kulu Hazreti Mevlana'ya dua etmeye geldiklerini, sınav öncesi rahatlamak ve manevi huzura erişmek amacıyla geldiğini dile getirdi.

Mevlana'ya dua etmeye, yalnızca ÖSS sınavını kazanabilmek için gelmediğini söyleyen Demirci, vakit buldukça arkadaşlarıyla Mevlana'yı ziyaret ettiğini söyledi.

MEZARLIKLAR DOLDU


Erzincan'da, öğrenciler yarın yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi Terzibaba Mezarlığı'na akın etti.

Terzibaba Mezarlığında yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'i okuyarak ve dualar eden öğrenciler, bir nebze de olsa sınav stresinden uzaklaşmaya çalıştı. Terzibaba Mezarlığındaki türbeyi ziyaret eden öğrenciler, bir yıl süresince ders çalıştıklarını ve şimdi de mezarlıklara gelerek manevi yönden rahatladıklarını, sınavlarının rahat geçmesi için bol bol dualar okuduklarını belirtti.

Üçüncü kez üniversite sınavına girdiğini açıklayan Erzincan Lisesi mezunu Ferhat Taştan (19), yapılacak olan üniversite sınavı öncesinde mezarlığa gelerek manevi yönden rahatlamak istediklerini ve bu sebeple bol bol dua okuduklarını belirtti.

Engin Şahin (19) ise, "Üniversite sınavı bizim hayatımızın dönüm noktası. Biz bir yıl süresince sınava ders çalışarak iyi hazırlandık. Mezarlığa gelerek sınavımızın başarılı olması yönünde duamızı okuduk ve Kur'an-ı Kerim okuduk." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

AJANSLAR