kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İLK KARNE SEVİNCİ... İlk kez karne alan birinci sınıf öğrencileri sevinç ve heyecandan yerlerinde duramadı.

Tatil başladı

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
İlk ve orta dereceli okullarda dün karne alan öğrenciler üç aylık tatile çıktı. Tören yapılan okullarda sevinç ve hüzün yan yana yaşandı..
2006-2007 eğitim öğretim yılı dün çalan son zille tamamlandı. İlk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşanırken İstanbul'da 2 bin 582 okulda eğitim gören 2 milyon 322 bin öğrenci ve 82 bin öğretmen 3 ay sürecek tatile çıktı. Karne tatili nedeniyle İstanbul'da Tabiiyeci Mehmet Emin Ergun İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Beşiktaş'taki okulun bahçesinde yapılan törene İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç ve İl Milli Eğitim Müdür vekili Saadettin Pircioğlu da katıldı. Törende Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 2006-2007 eğitim öğretim yılının kapanışı dolayısıyla yayınladığı mesaj okundu. Başarılı öğretmenlerin de çiçekle ödüllendirildiği tören sonunda öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karnelerini alan birinci sınıf öğrencileri heyecandan yerlerinde duramazken, öğretmenlerinin yanağına teşekkür öpücüğü kondurmayı ihmal etmediler. Karne ve tatil heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci ve öğretmenler 17 Eylül 2007 tarihinde ders başı yapacak.

MESAJLI KARNE
Fatih'te 75 bin ilköğretim ve lise öğrencisinin karnelerine ise Fatih Kaymakamı Mehmet Kalyoncu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in imzalarının bulunduğu "Su hayattır, boşa harcamayın" başlıklı broşür eklendi. İstanbul'da su sıkıntısı olduğu hatırlatılan broşürde, su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranının yüzde 43'ün altına düştüğü vurgulandı.