kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İçişleri Bakanı'na dilekçe..

KIBRIS'A kimlikle gidiliyor ve durmadan olay çıkıyor. İnsanlar ehliyetlerini, sarı basın kartlarını gösteriyorlar. Pasaport polisi kabul etmiyor.. Tamam.. İşin polis yanını çözelim. İnsanların kimliklerini kanıtlaması dışında önemi ve anlamı olmayan bir işlemde diğer yasal belgelerin de geçerli olmasını sağlamak için Türk ve Kıbrıs Türk yönetimlerini zorlayalım. Tamam.. Tamam da..
Ortada bir soru var..
Peki, sarı basın kartımız, ehliyetimiz, daha başka yığınla gerekli, gereksiz kartımız yanımızda da, nüfus kağıdımız niye yok?..
Sebep çok basit, Sayın İçişleri Bakanımız..
Sizi tanımıyorum. Adınızı bile bilmiyorum. Seçim yasası gereği geçici olarak bu göreve geldiniz, iki aya kalmaz da gidersiniz.. Ama bu süreniz içinde, eğer başarırsanız, tarihe geçmeseniz bile, hep hayırla anılır, hatta Siyasal Bilgiler Fakülteleri'nde ders konusu olursunuz..
Nüfus kâğıdı insanımızın yanında taşınmıyor, çünkü taşıması zor. Benim çocukluğumun o Allahlık cüzdanını atıp, tek yapraklı kimlik yaptık, ama çağdaş boyut veremedik.
Kimlik kartlarımız, geri kalan tüm kartlarımızı taşıdığımız cüzdanlara sığmıyor. Sığmadığı için de kimse yanında taşımıyor.. Bu kadar, ama bu kadar basit..
Bir İçişleri Bakanı emir verecek ve diyecek ki.. "Nüfus cüzdanları, kredi kartları ebadına inecek.." Taşınıyor mu, taşınmıyor mu?.
Pasaport polisinin beğenmediği kimlik kartımı, dönüşte Beşiktaş Kaymakamlığı nüfus memurluğunda değiştirdim. Elimde, eski kimliğim, doldurulmuş basılı dilekçe ve bir tek resmimle gişedeki kızın önüne geldiğimden beş dakika sonra, yeni kimliğim naylona kaplanmış olarak elimdeydi.
Kapıdan girerken otomatik makine size numara veriyor. Tepedeki ışıklı levha da sıranız geldiğinde gideceğiniz gişeyi. Her şey kolaylamış, basitlemiş.. Son defasında haftalar sürmüştü, yeni kimlik alabilmem. Şimdi bu kadar basit..
Yani, bir emir yeterli gerçekten, uygar, cüzdana sığan, kolay taşınan ve sorunları önleyen nüfus hüviyet cüzdanına sahip olmamız için.
Geçici bakan, bu kalıcı emri verir mi, acaba?..