kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bonozedelere ödeme 3 Temmuz'da

Yeni Haber
İmar Bankası'ndan bono alan 22 bin kişiye 728 milyon 350 bin 435 YTL ödenmesine ilişkin 15 maddelik bir ödeme planının hazırlandığı öğrenildi. Bakanlar Kurulu'na gönderilen ödeme planında, mudilerin alacaklarının mevduata çevrilerek, mahkeme masrafları da dahil olmak üzere 3 Temmuz 2007 itibariyle ödeme yapılması öngörülüyor.

İmar Bankası'ndan bono alanlara ödeme yapılmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesinin ardından konuya ilişkin 15 maddelik ödeme planının Bakanlar Kurulu gündemine alındığı, konuya ilişkin olarak TMSF'ye tamim gönderileceği öğrenildi.

Yasa kapsamında, toplam 22 bin 517 bonozedeye 728 milyon 350 bin 435 YTL tutarında ödeme yapılacak. Devlet borçlanma senetlerinin toplam nominal değeri 1 milyar 23 milyon 672 bin YTL olarak belirlenirken, ödemeler ise 728.3 milyon YTL işlem tutarı üzerinden yapılacak.

Plan kapsamında, mudilere 3 Temmuz 2007 itibariyle ödeme yapılması öngörülüyor. Bono alanların alacaklarının mevduata çevrilerek, yasal faiziyle ödeneceği kaydedildi. Mahkeme masraflarının da ödeme planına dahil edildiği kaydedildi.

DAVA AÇANLAR DA ALACAK

Yasa'da dava açsın, açmasın herkese ödeme yapılacağı öngörülürken, bu konuda ödeme planında farklı yöntemler izlenebileceği kaydedildi. Yetkililer, dava açanların alacaklarının direk mevduat hesabına, açmayanların da vadesiz mevduat gibi değerlendirilebileceğine dikkat çektiler.

Bankanın ortak ve yöneticilerine, belirli derecede yakınlarına ve banka çalışanları için kurulmuş vakıflara ise ödeme yapılmayacak. Ödeme sistemi başvuruda bulunanlar için geçerli olacak.

(ANKA)