kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Divan Gaziantep'e gidiyor, Anadolu'da yeni oteller sırada

Koç'un Divan'ı 7'nci otelini Gaziantep'te açacak. Gaziantep Divan'ı, Eskişehir, Adana, Samsun ve Trabzon izleyecek. Grubun hedefi 2010 yılında toplam 21 otele ulaşmak..
Şehir otelciliğinde büyüme kararı alan Koç Grubu, Divan Otelleri'nin 7'ncisini Gaziantep'te açıyor. Yatırımcı firma Özkaleş Otomotiv Sanayi ile temmuz ayında temeli atılacak otel için anlaşmaya imza atan Divan Grubu 2010 yılına kadar 21, 2017 yılına kadar 58 otele ulaşmayı planlıyor. Şirket Gaziantep'ten sonra Eskişehir, Adana, Samsun ve Trabzon'da otel açmayı planlıyor. Dün İstanbul Divan Otel'de gerçekleştirilen Divan Hotel Gaziantep projesinin imza törenine katılan Divan Genel Müdürü Joep Bakx, 2005 yılında başlatılan stratejik büyüme süreci kapsamında şehir otelciliği alanında yurtiçi ve yurtdışında önemli şehirlerde projelerine devam ettiklerini söyledi.

15 MİLYON $'LIK YATIRIM
Yurtiçi ve yurtdışında şehir otelleri açarak Divan'ı uluslararası bir otel zincirine dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Bakx, "Divan, Gaziantep'te açılacak yeni otelle, şehirdeki ilk büyük zincir otel grubu olma özelliğine sahip olacak'' dedi. Bu arada yatırımcı firma Özkeleş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Cesur Özkeleş de 15 milyon dolara mal olması beklenen otelle hem uluslararası standartlar sunacaklarını hem de güvenilir bir zincir otel ihtiyacına cevap vereceklerini belirtti. Özkeleş, Koç Grubu ile ortak çalışmalarının başta iş kollarında da devam edebileceğini dile getirdi. Konuşmaların ardından, Cesur Özkeleş ile Joep Bakx, Divan Otel Gaziantep projesini imzaladı. İmzanın ardından Bakx, imza atılan kalemi Özkeleş'e hediye etti. Temmuz ayında temeli atılacak Gaziantep Divan Hotel, 2008 yılında hizmete girecek. 5 yıldız standartlarındaki otelde toplam 125 oda, 5 adet çok amaçlı toplantı salonu ve 2 adet de restoran olacak.